Dutch App Awards

Dutch App Awards 2019, dit zijn de winnaars

Om de Nederlandse ontwikkelaars van apps meer aandacht te geven is er dit jaar voor het eerst een verkiezing gehouden voor de beste Nederlandse app.

Dutch App Awards

Tijdens het Apprilfestival in Amsterdam zijn op donderdag 18 april voor het eerst de Dutch App Awards uitgereikt. Deze prijs is bedoeld om de beste in Nederland gemaakte applicatie te waarderen.

De juryleden hadden een zware kluif aan de vele inzendingen. De kwaliteit van de Nederlandse app is hoog. De jury keek vooral naar design en uitvoering en stelde zich de vraag ‘Lost deze app echt een probleem op?’.

De volgende apps zijn in de prijzen gevallen:

Winnaar Consumenten Apps: Flitsmeister

Flitsmeister loopt al een flink aantal jaren mee. Deze organisatie slaagt erin elke keer te vernieuwen en nieuwe functies toe te voegen aan de app.

Flitsmeister

Winnaar Maatschappelijke Impact: SkinVision

De SkinVision-app heeft het afgelopen jaar al een flink aantal mensen naar de dokter gestuurd. Deze app kan namelijk ‘zien’ of een moedervlek potentieel kwaadaardig kan zijn. Letterlijk een ‘levensreddende app’

Skinvision

Winnaar Media & Entertainment: AD

De categorie Media is een moeilijke. De app van de NOS heeft de afgelopen jaren vrijwel overal de eerste prijs in de wacht weten te slepen. Toch gaat bij de DutchAppAwards het AD met de prijs aan de haal. De jury roemt de eigenwijze vormgeving van deze populaire app.

AD

Winnaar Publieksprijs: StuComm

De winnaar werd op de avond zelfbepaald door het aanwezige publiek. De klassieke muziek-app Primephonic, Kinder en StuComm waren door de jury genomineerd. StuComm ging er met het felbegeerde beeldje vandoor.

Dutch App Awards
StuComm

Dutch App Awards 2020

Het is nog even maar wanneer je je nu al wil inschrijven voor de editie van 2020 dan kan dat hier.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.