DJ’s kunnen straks live mixen met tracks van Soundcloud

Soundcloud is een hele belangrijke dienst voor heel veel muzikanten. Vooral artiesten uit de Hip-Hop en House-scene hebben met Soundcloud de kans gekregen om een miljoenenpubliek te bereiken. Soundcloud maakt het nu ook mogelijk om live te mixen met alle tracks die op Soundcloud staan.

Soundcloud voor DJ’s

Waarschijnlijk ken je Soundcloud wel. Dit is een gratis dienst waar je muziek kan uploaden die anderen weer kunnen beluisteren. Voor elke beginnende artiest is het een uitstekend platform om hun eerst publiek te bereiken zonder kosten te maken voor distributie. Veel artiesten uit de Hip-Hop en Dance-scene hebben veel te danken aan Soundcloud omdat ze daar hun tracks konden uploaden om uit te testen op het publiek.

Redding Soundcloud

In Amsterdam is momenteel een van de grootste DJ-events ter wereld aan de gang. Duizenden producers en DJ’s komen elk jaar tijdens ADE bij elkaar om te praten over het vak en de vele tientallen feesten te bezoeken. Tijdens een van deze evenementen heeft Soundcloud een nieuwe functie voor zijn platform bekend gemaakt.

Streaming mixen

Binnenkort is het voor DJ’s mogelijk om live te mixen met de 200 miljoen tracks van Soundcloud. Daarvoor zal Soundcloud integreren met een aantal software-paketten voor DJ’s. Het gaat om paketten van onder andere Native Instruments, Serato, Virtual DJ, DEX3, Mixvibes en DJuced/Hercules. DJ’s zijn nu nog beperkt tot het afspelen van tracks van cd’s of downloads, maar straks zal een DJ tracks vanuit de cloud kunnen gebruiken en deze live in hun mixen gebruiken. Het lijkt ons duidelijk dat je daar dan wel een hele goede internetverbinding voor moet gebruiken.

Dit is positief nieuws voor Soundcloud dat vorig jaar in zwaar weer terecht kwam. Er was geen geld meer en volgens berichten was ook de sfeer in het kantoor slecht. Mensen werden aangenomen om ze een aatal weken daarna weer te ontslaan. Gelukkig voor Soundcloud kwamen er investeerders die het platform verder geholpen hebben. Hopenlijk kan deze nieuwe functie de relevantie voor het platform weer terugbrengen

Bron: Engadget

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.