Duurzame dinsdag banner

Vandaag is het Duurzame Dinsdag, wat is dat?

Op Nozie.nl proberen we regelmatig thema-dagen in het zonnetje te zetten. We schreven eerder over de dag van de fotografie en vandaag gaan we het hebben over duurzaamheid. Elke eerste dinsdag van september is het namelijk ‘Duurzame Dinsdag’

Duurzame Dinsdag wat is dat?

De titel zegt het al, deze dag draait om duurzaamheid. Elke eerste dinsdag van de maand september vraagt deze organisatie de aandacht voor duurzame ideeën en initiatieven in politiek Den Haag. In de politieke hoofdstad van ons land bieden ze de Duurzame Dinsdag-koffer aan die gevuld is met ideeën rondom het thema duurzaamheid.

Duurzame Dinsdag koffer

De meest beste of meest onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen of extra promotie voor het initiatief.

Diverse initiatieven

Op deze dag gaat het niet alleen om de grote initiatieven van organisaties, maar er is ook plek voor de plannetjes in en rond het huis. Particulieren, verenigingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en start-ups sturen hun projecten in. Een selectie daarvan komt in deze Duurzame Dinsdag-koffer terecht.

Plastic Soup

Wanneer je in de koffer van 2017 kijkt zie je een grote diversiteit aan plannen. Er is veel aandacht voor activiteiten in-en rond het water zoals de Plastic Soup Foundation. Maar een initiatief als Connecting Friends heeft ook een plaats in de koffer gekregen.

Wat gaat er nog meer gebeuren op Duurzame Dinsdag?

Vandaag gebeuren er drie belangrijke dingen. Ten eerste wordt de Duurzame Dinsdag-koffer uitgereikt aan de regering en de prijswinnaars bekend gemaakt. Daarnaast worden de mensen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd geeerd met het Duurzame Lintje

Als laatste is er de Duurzame Troonrede waarin er gesproken zal worden over alle onderwerpen die op deze dag naar voren komen. Wil je meer weten van deze special dag, dan kun je hier terecht.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.