EasyPark, nieuwe parkeerdienst werkt ook in buitenland

Autorijden is leuk, parkeren is minder. Je moet een plekje vinden en dan een paal waar je geld in gooit, allemaal moeilijk. Gelukkig hebben we de parkeerapps van ParkLine, ParkMobile en de ANWB die ons daarbij helpen. Sinds kort hebben deze daar een collega bij met EasyPark.

EasyPark

Met de komst van EasyPark is de keuze nu reuze. Wat maakt Easypark nu de eventuele applicatie waarmee we ons stalen ros gaan voorzien van een plekje?

Deze parkeerapplicatie richt zich niet alleen op Nederland. Sterker nog de applicatie draait al in 600 steden in 10 verschillende landen. Onder deze landen Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Spanje.

In Nederland heeft deze applicatie direct een dekking in 80 steden. Dat zijn er nog steeds niet zo veel als die van Parkline of die van de ANWB maar 80 steden is een mooie start en het bedrijf werkt elke dag aan het toevoegen van meer steden aan de applicatie.

Easypark
Easypark app.

Technologie

EasyPark wil ‘de drijfveer achter de volgende innovatiegolf in Nederland te zijn‘. Daarmee doelen ze op het innoveren binnen de parkeerdienst en de manier waarop jij je plekje vindt.

Een voorbeeld daarvan is dat de dienst weet dat jij waarschijnlijk vergeten bent uit te checken. Hij of zij ( is een app mannelijk of vrouwelijk?) zal je dan een waarschuwing geven zodat je niet teveel betaald voor je parkeeractie.

Daarnaast komt EasyPark binnenkort met Find & Pay. Een service waarmee de app automobilisten de beste route geeft voor het vinden van beschikbare parkeerplekken dichtbij hun bestemming. Dit minimaliseert het doelloos rondrijden door een buurt om een plekje te vinden. Wanneer je dat plekje hebt gevonden kun je ook direct betalen en heb je dus een minimum aan tijdverlies en frustratie.

Conclusie

Zonder dat wij de applicatie hebben getest kunnen we wel zeggen dat het er veelbelovend uitziet. Vooral voor diegene die vaak in het buitenland zijn met de auto voor werk of vakantie. Het is toch makkelijk dat er een app is die daar ook werkt. Nu hoeft je naast roaming ook niet meer aan parkeren te denken.

Wanneer de je de applicatie wil proberen kun je hem hier downloaden voor iOS of Android.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.