eblocker

De eBlocker beschermt je gezin en netwerk tegen trackers en malware

Privacy is een heet onderwerp tegenwoordig. Hackers hacken grote bedrijven en persen ze af voor hele hoge bedragen. Maar ook in je thuissituatie heb je of kun je te maken krijgen met problemen rondom je privacy. De eBlocker belooft daar wat aan te doen.

Privacy

Zonder dat je hele gekke dingen doet staat je privacy altijd onder druk op het internet. Websites hebben advertenties en sommige advertenties hebben trackers. Deze kunnen je gedrag monitoren en daar de advertenties op laten aansluiten.

Dat klinkt vrij onschuldig maar het zou ook zomaar kunnen zijn dat er veel meer informatie verzameld wordt dan je zou willen. Men kan een profiel van je bouwen en met slimme technieken zelfs je inkomen en uitgavepatroon bekijken.

Daarnaast heb je ook nog te maken met je kinderen, wat voor content krijgen deze op het beeldscherm en hoe controleer je dat als ouder? Daarbovenop hoeft niet iedereen binnen je leefsituatie te weten wat jij op internet uitspookt.

eBocker
de eBlocker beschermt je ook tegen je partner….

eBlocker

De Duitse start-up eBlocker heeft een oplossing bedacht die je thuissituatie beschermt tegen alle kwalijke invloeden van buitenaf. Het bedrijf heeft een kastje ontwikkeld dat je aansluit op je internetrouter in je huis.

e-blocker ijsberg

Vanaf dat moment beschermd de eBlocker al het internetverkeer tegen de ‘schadelijke’ invloeden van de grote boze buitenwereld. Elk apparaat dat gebruik maakt van de Wifi van de router waarop de eBlocker is aangesloten is beschermd. Desktops, laptops, smartphones of welk ander apparaat dat Wifi gebruikt.

eblocker werking
Zo werkt de eBlocker

Interface

Binnen het gezin kan iedereen een eigen profiel aanmaken om voor zichzelf uit te maken wat ze wel en niet willen zien. De ouders/verzorgers kunnen een account beheren voor de kinderen waarin ze beschermd zijn tegen ‘content voor volwassenen’ zoals porno en geweld.

Men kan zelfs een tijdvak instellen waarin de kinderen van het internet gebruik kunnen maken. Deze profielen zijn vanuit de browser te bedienen en op elk gewenst moment aan te passen.

Overigens kan de internet-doe-het-zelver ook aan de slag met de service. Wanneer je bijvoorbeeld een Rasberry Pi hebt dan kun je je eigen eBlocker bouwen met de software van deze pagina.

Kosten

Er zijn twee versies van de eBlocker, de Pro-versie kost 219 Euro en heeft maar 1 account voor de hele familie en niet alle mogelijkheden. De Family-versie kost 249 Euro en dan heb je 10 verschillende accounts en wel alle toeters en bellen.

Maar dan ben je er nog niet want je moet ook nog de licentie kopen om de software van de eBlocker te kunnen gebruiken.Een jaar lang bescherming kost je 59 Euro en het eerste jaar krijg je gratis. Je kunt ook de licentie afkopen voor 120 euro en dan ontvang je altijd de software updates die het apparaat nodig heeft.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.