EcoFlow Powerstream

EcoFlow Powerstream, betaalbaar Plug & Play zonnepaneel systeem

EcoFlow is een van de leidende bedrijven in de wereld wanneer het gaat om de verkoop van draagbare accu’s of batterijen. Dit bedrijf heeft sinds kort een nieuwe weg ingeslagen waarbij het zich meer gaat concentreren op het gebruik van energie thuis. De EcoFlow Powerstream is daar een eerste product voor.

Ecoflow Powerstream verlaagt je energierekening

Met dIT apparaat kun je dag en nacht zonne-energie gebruiken, of je nu in een appartement of een huis woont. Hiermee kun je je energierekening op een leuke en betaalbare manier verlagen. Daarnaast heb je ook altijd back-up stroom in het geval van een stroomstoring.

De EcoFlow PowerStream is dus een Plug & Play zonnepaneel systeem waarmee mensen meer controle krijgen over het energieverbruik in huis. De installatie van de Powerstream is ontzettend eenvoudig omdat de producten gebruiksklaar worden geleverd. Er is geen installateur of elektricien nodig.

Het eerste Plug & Play zonnepaneel systeem met een stroom opslag mogelijkheid

Het systeem is erg compleet en bestaat uit de EcoFlow PowerStream micro-omvormer, zonnepanelen, slimme stekkers en de EcoFlow app voor het monitoren en optimaliseren van het energieverbruik in real time.

De basis van het systeem laat je energie opwekken via de zonnepanelen en dit terug leveren via het stopcontact. Vanaf daar gebruik je het om je apparaten thuis te laten draaien of je geeft het terug aan de grid.

Ben je al in het bezit van een EcoFlow Power Station, dan kun je met de PowerStream direct je energie opslaan. Het systeem is te combineren met alle draagbare EcoFlow Power Stations, hierbij raden we wel de producten uit de Delta-serie aan vanwege hun capaciteit.

De PowerStream kan overtollige zonne-energie die gedurende de dag wordt opgewekt, opslaan in een draagbaar Power Station, waardoor deze efficiënter is dan vergelijkbare conventionele oplossingen. De opgeslagen energie kan het huis ‘s nachts blijven voeden, van apparaten zoals airconditioners en koelkasten tot apparaten met een laag vermogen zoals telefoons en tablets. Hoewel storingen in het energienet erg zeldzaam zijn, is het geruststellend om te weten dat je de opgeslagen energie direct kunt gebruiken in het geval van een stroomstoring en belangrijke apparaten van energie blijven voorzien.

Met een maximaal zonnevermogen van 800 Watt input genereert de PowerStream ongeveer 1039 kWh* elektriciteit per jaar. In Nederland en Belgie zal dat rond de 800 KwH ZIJN. De draagbare opslag zorgt ervoor dat er geen energie verloren gaat. Vergeleken met vergelijkbare conventionele oplossingen kan de PowerStream overtollige energie die overdag wordt opgewekt opslaan in een Power Station, waardoor gebruikers meer kunnen besparen op hun elektriciteitsrekening.

Door krachtige apparaten op de Smart Plugs aan te sluiten, kan de micro-omvormer de juiste hoeveelheid elektriciteit aan elk apparaat toewijzen en het overschot in de draagbare Power Station opslaan. Op deze manier kunnen gebruikers ervoor zorgen dat ze geen energie verspillen en dat ze minder afhankelijk zijn van het elektriciteitsnet.

Zelf installeren

De PowerStream is eenvoudig te installeren en vereist geen tussenkomst van een installateur. Gebruikers kunnen het hele apparaat zelf installeren, aangezien elk onderdeel gebruiksklaar is. Dankzij het compacte ontwerp kan de PowerStream gemakkelijk worden geïnstalleerd op verschillende locaties. In huis kan de converter en eventueel de Power Station op elke gewenste plek geplaatst worden zoals de woonkamer of de zolder. De zonnepanelen zijn te plaatsen op balkons van flats of appartementen, op het dak of in tuinen. Dankzij de speciaal ontworpen platte kabels van EcoFlow is het niet nodig om een gat in de muur of het raamkozijn te boren, want de bekabeling kan eenvoudig van buiten naar binnen worden gelegd. Bovendien is het Power Station gemakkelijk los te koppelen en te vervoeren.

Prijs en beschikbaarheid

De PowerStream zal vanaf eind juni beschikbaar zijn via prepshop.nl, Solarpowersupply.nl, offgridpowerstation.nl, Cameranu.nl, MediaMarkt, Praxis, Brico, Karwei, Gamma en eu.ecoflow.com als losse micro-omvormer. Ook zal de PowerStream beschikbaar zijn in twee bundels.

De prijzen voor de losse producten zijn als volgt:

· PowerStream Micro-omvormer 600W. Adviesverkoopprijs € 329,-
· Super Flat MC4 kabel. Adviesverkoopprijs € 19,95
· Smart Plug Adviesverkoopprijs € 35,99 (per stuk)
· 2x 400 watt EcoFlow zonnepaneel. Adviesverkoopprijs € 599,- (2 stuks)
· Verbindingskabel Micro-omvormer en Power Station. Adviesverkoopprijs € 39,95

De prijzen voor de twee bundels zijn:

PowerStream bundel zonder opslag
Deze bundel bevat geen Power Station voor energieopslag en is gemaakt voor diegene die al in het bezit zijn van een Power Station of willen starten met het besparen van energie in huis of kantoor, zonder energie op te kunnen slaan.
Deze kit bevat een EcoFlow PowerStream micro-omvormer, twee 400W zonnepanelen, een EcoFlow superflat MC4 kabel.
Adviesverkoopprijs: €899


PowerStream bundel met opslag
Deze kit is compleet met de nieuwe EcoFlow Delta 2 Max Power Station voor energieopslag. Hiermee kun je dus ook direct overtollige energie opslaan.
Deze kit bevat een EcoFlow PowerStream micro-omvormer, twee 400W zonnepanelen, een EcoFlow superflat MC4 kabel en de EcoFlow Delta 2 Max.

Similar Posts