Tesla Model X

Deze elektrische auto’s kun je nu kopen

Het is aantrekkelijk om een elektrische auto te kopen. Naast de besparing op brandstof is een elektrische auto ook minder belastend voor het milieu.

Welke elektrische auto kan ik kopen?

Er gaan steeds meer merken over op de productie van elektrische auto’s. Daardoor heb jij als consument steeds meer keuze wanneer je een dergelijk voertuig wil gaan kopen.

Hieronder een lijst met elektrische auto’s die je nu in Nederland kunt kopen. Hierbij beperken we ons tot de volledig elektrisch uitgevoerde modellen en laten we de hybride auto’s buiten beschouwing. Daarnaast zie je hieronder alleen personenauto’s en geen bedrijfsmodellen.

Volkswagen

Dit Duitse merk heeft twee modellen in het assortiment die nu te koop zijn. De klassieke Golf heeft een elektrische uitvoering met de Volkswagen e-Golf. Deze is beschikbaar vanaf 40.325.

Het tweede model is de Volkswagen e-Up. Dit lichtere en kleinere model is al beschikbaar vanaf 25.095 .

Volkswagen e-Up

Kia

Kia heeft naast een aantal hybride modellen ook een volledig elektrische auto. De Kia e-Niro laadt binnen 30 minuten de auto zover op dat deze 220 kilometer kan rijden. Deze auto is te koop vanaf € 42.510.

Kia e-Niro

Nissan

Dit merk loopt al een tijdje mee wanneer het gaat om auto’s met een elektrische aandrijving. De Nissan Leaf heeft al diverse aanpassingen aan het model gehad en is zeker op vooruit gegaan. De meest voordelige uitvoering van de Nissan Leaf kost € 38.940 en het was de meest verkochte auto van 2018 in deze klasse.

Nissan Leaf

BMW

Dit merk heeft een aantal schitterende modellen op de weg die elektrisch voortgedreven worden. De BMW i8 Roadster is een cabriolet met een snel uiterlijk, de prijs van € 168.000 mag er ook zijn. Wanneer je iets minder te besteden hebt dan kun je kiezen voor de BMW i8 Coupe en daar mag je minimaal 150.000 voor neertellen.

Wil een model rijden dat een wat robuustere uitstraling heeft dan kies je voor de BMW iX3, maar dan moet je nog wel even wachten omdat deze nog niet verkrijgbaar is.

Het meest bekende elektrische model van BMW is de BMW i3. Deze auto heeft een afwijkend model en is met € 42.000 de meest vriendelijk geprijsde elektrische auto van BMW.

BMW i8 Coupe

Audi

Ook Audi heeft een volledig elekrisch model in het assortiment. De Audi e-tron is een cross-over met een prijskaartje van meer dan € 84.000.

Audi e-tron

Citroën

Citroën heeft twee modellen die zich volledig elektrisch op de weg begeeft. Het goedkoopste model is de C-Zero die klein en compact voor maar € 22.000 aan te schaffen is.

Wil je iets meer ruimte of heb je veel te vervoeren dan is de Berlingo wellicht wat voor je. Deze ruime auto kost € 31.000.

Hyundai

Met € 34.000 is de Hyundai Ionic een betaalbare gezinsauto met een redelijke actieradius. De Hyundai Kona heeft een zeer futuristische neus en kost € 40.000. De duurste versie van Hyundai is de Nexo met een prijskaartje van € 75.000.

Hyundai Nexo

Jaquar

Het Engelse luxemerk Jaquar heeft ook elektrische auto in het assortiment. De Jaquar I-Pace kost € 80.000 een heeft een actie-radius van meer dan 400 kilometer.

Jaquar

Opel

De Opel Ampera-e valt op door zijn grote bereik van meer dan 500 kilometer. Deze auto kost iets meer dan € 46.500.

Open Ampera-e

Peugeot

De Peugeot Teepee electric lijkt heel veel op de Citroen Berlingo. Ook deze auto heeft veel ruimte en is te koop vanaf € 30.400.

De Peugeot iOn is met € 22.000 een stuk goedkoper maar de actie-radius is met 150 kilometer een stuk beperkter.

Peugeot iOn

Renault

De Franse Renault heeft met de Zoe al een aantal jaar een redelijk aantrekkelijk geprijsde elektrische auto. De Renault Zoe kost € 33.000 en heeft een actie-radius van 300 kilometer.

Smart

De Smart’s zijn grappige en vooral compacte auto’s. De Smart ForTwo Electric Drive heeft een beperkte actie-radius maar is wel heel makkelijk te parkeren. Van deze auto is ook een versie zonder dak. De Smart ForTwo Cabrio Electric Drive is met 27.000 zo’n 4000 duurder dan de auto met een dak.

Smart ForTwo Cabrio Electric Drive

Tesla

Elon Musk heeft de toon weten te zetten met zijn bedrijf Tesla. In Nederland zijn een aantal modellen te koop van dit Amerikaanse bedrijf. De Tesla Model 3 kost € 55.000, de Model S kost € 87.000, de Model X zit tegen de € 100.000 aan.

Tesla Model X
Tesla Model X

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.