elektrische fiets

Verkoop elektrische fietsen in de lift

Een Pandemie is voor niemand fijn maar er zijn ook altijd winnaars in tijden van crisis. De vakhandel voor fietsen bijvoorbeeld.

Veel elektrische fietsen verkocht

Toen de eerste maatregelen rondom de Corona crisis duidelijk werden gingen veel mensen op zoek naar een alternatief voor het OV. Zo kreeg de handel voor tweedehands auto’s een enorme boost maar ook de verkoop van elektrische fietsen ging door het dak.

Nederland is een fietsland, volgens deze bron zijn er meer dan 22 miljoen fietsen in ons land. Dat betekent een gemiddelde van meer dan 1 per persoon voor elke Nederlander. In mei 2020 moest men op zoek naar een alternatief voor het Openbaar Vervoer. Voor heel veel mensen werd dat de fiets en om precies te zijn de elektrische fiets.

Cowboy Urban e-bike
Cowboy Urban e-bike

De branche zag in de eerste 5 maanden van dit jaar een stijging van 12% over de eerste vijf maanden van 2020. In mei was de verkoop zelfs 38% gegroeid ten opzichte van het jaar ervoor. Ook werkgevers stimuleerden de verkoop van de fiets met hulpmotor met subsidies.

Wat kost een elektrische fiets?

Uit de cijfers van de Bovag blijkt ook dat de gemiddelde prijs per fiets (elektrisch en niet-elektrisch) is gestegen naar € 1500. Dat komt natuurlijk vooral doordat de helft van de in totaal verkochte fietsen in Nederland elektrisch is.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.