Space X

Elon Musk deelt compilatie video van Space X explosies

Elon Musk is een briljante maar ook excentrieke man. Wanneer je een van zijn biografieen leest dan snap je dat het niet altijd makkelijk is om met hem te werken. Maar je kun hem niet ontzeggen dat hij geen humor heeft. Het Space X filmpje dat hij zojuist gedeeld heeft op Instagram is echt heel erg leuk.

Failure is not an option

De race naar de ruimte is niet eenvoudig. Het pad naar succes ligt bezaaid met mislukkingen. En mislukkingen gaan bij Space X hand in hand met hele grote maar ook wel mooie explosies. Deze zijn allemaal op beeld vastgelegd voor nader onderzoek.

Op zijn Instagramaccount deelt Elon Musk een kleine compilatie van al deze explosies. De marsmuziek die er onder staat en de bijschrijften zijn erg hilarisch.

 

Space X

Dit is het tweede ambitieuze project van Elon Musk naast zijn Tesla fabrieken. De ambitie van Musk is om raketten te bouwen die herbruikbaar zijn. Hierdoor worden de kosten voor ruimtevaart flink omlaag gebracht en kunnen er grotere stappen worden gemaakt. Het uiteindelijke doel is om mensen te vervoeren naar de ruimte voor een lage prijs.

De raketten van Space X kunnen wanneer ze hun vracht in de ruimte hebben afgeleverd weer landen op aarde. Dat doen ze niet aan een parachute of in het water, maar netjes op een ponton op zee.

Op 8 april 2016 lukte het het team om voor het eerst een raket weer te laten landen op het autonoom sturende ponton op het water. Het bedrijf heeft ook al een raket hergebruikt en weer de ruimte ingeschoten. Daarmee is het bewijs geleverd dat wat Musk in zijn hoofd had ook echt uitgevoerd kan worden.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.