Elon Musk

Elon Musk haalt 1.8 miljard dollar op

Elon Musk is een rijk man. Maar hij is niet rijk genoeg om Tesla van genoeg geld te voorzien. Daarom ging hij weer een rondje maken langs de investeerders en haalde daar met speels gemak 1.8 miljard dollar op.

Elon Musk

Elon is een zakenman maar vooral een uitvinder. Hij bedacht het bedrijf X.com dat later samenging met PayPal en dat kennen we allemaal als het online e-mail betaalsysteem van eBay. Door de verkoop van deze bedrijven werd Elon een rijk man. Maar hij ging niet op de Bahama’s zitten met een cocktail maar ging verder met ondernemen en bedenken.

Paypal logo

Tesla is wel het meest bekende bedrijf van deze Zuid Afrikaan van geboorte. De missie van Tesla is het versnellen van de ontwikkeling van duurzaam transport door de massa-productie van betaalbare electrische auto’s.

De eerste Tesla was een sportauto en ook de Tesla Model S was niet voor iedereen weggelegd vanwege zijn hoge prijs. Maar de ontwikkeling van de Tesla Model 3 laat zien dat het ook mogelijk is om een duurzame electrische auto te maken die betaalbaar is.

Tesla Model 3

Investering

Onlangs werd de Model 3 gepresenteerd en de eerste 50 auto’s uitgeleverd aan de eerste kopers. Tot op vandaag zijn er ongeveer 500.000 voorbestellingen voor deze nieuwe auto, en dat is een probleem.

Tesla heeft momenteel niet de capaciteit en het geld om deze productie op te zetten en te versnellen. Daarom moest Elon Musk met zijn boodschappentas een rondje maken langs de investeerders. En deze hapten maar al te graag toe, want binnen 2 weken zat de tas vol met 1.8 miljard keiharde Amerikaanse dollars.

Hiermee gaat Tesla fabrieken gevuld met productielijnen opzetten om de Model 3 in massa te produceren.In december moet de productie van deze auto al op 5000 auto’s per week liggen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.