Elon Musk

Elon Musk: ‘mensen zijn ondergewaardeerd’

Elon Musk is een van de meest vooruitstrevende ondernemers van deze aardkloot. Met projecten als Tesla en Space X doet hij dingen waar anderen alleen van dromen. Maar hij maakt ook fouten.

Robots

Super-ondernemer Elon Musk heeft in een toegegeven dat hij zijn Tesla-fabriek ‘overgerobotiseerd’ heeft.

Tweet Elon Musk

Hij verstuurde bovenstaande tweet naar aanleiding van reacties op een reportage van CBS. Hierin laat het de host van een programma de fabriek zien waar de Tesla Model 3 gemaakt wordt. Er is veel kritiek op Musk en Tesla omdat hij niet de productie-doelen haalt die hij afgelopen zomer heeft gesteld om de deadlines te halen. Het oorspronkelijke doel was 5000 auto’s per week maar de fabriek haalt nu niet eens de helft.

Elon Musk geeft toe dat ze teveel nieuwe techniek tegelijk hebben toegepast rond de productie van de Tesla Model 3. Normaal moeten robots het werk versnellen maar in het geval van Tesla haalde het het tempo omlaag. ‘Mensen zijn soms gewoon sneller’, geeft de beroemde ondernemer toe.

Tesla Model 3

Tesla Model 3

De Tesla Model 3 is het eerste betaalbare middenklasse model van Tesla. Waar zijn voorgaande modellen vooral gekocht konden worden door mensen met een goed inkomen of een dikke spaarrekening moet de Model 3 bereikbaar zijn voor de meer gemiddelde inkomens. De elektrische auto heeft een bereik van 350 kilometer en kost $35.000 in de Verenigde Staten. De Nederlandse website van Tesla laat geen Nederlandse prijzen zien. Waar de Model S nog twee display’s in het dashboard heeft, zien we bij de Model 3 nog maar 1 display waarmee alle functies van de auto moeten worden bediend.

Feit is nu wel dat deze gemiddelde inkomens 6 tot 9 maanden langer op hun auto moeten wachten. De Nederlandse website geeft een levering van 12 tot 18 maanden aan vanaf de dag van bestellen. Dat geeft je in ieder geval tijd om te sparen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.