Flamethrower

Elon Musk levert ‘Not a Flamethrower’ uit aan de eerste 1000 bestellers

Elon Musk bedacht een paar maanden geleden dat hij wel een vlammenwerper kon maken. Dat kon en binnen enkele dagen had hij voor 10 miljoen dollar aan producten verkocht. En gisteren konden de eerste klanten hun flamethrower ophalen.

Not a Flamethrower

Niet meer dan een publiciteits-stunt voor zijn bedrijf The Boring Company, maar wel ontzettend leuk. Het is een apparaat dat lijkt op een machinegeweer en het schiet vlammen. Vandaar dat we het een vlammenwerper noemen, of flamethrower in de moedertaal van het apparaat. Maar Elon musk had natuurlijk een flink aantal tegenstanders, want een vlammenwerper? Verschillende attentie-geile mannen in de Amerikaanse overheidsorganen wilden het verbieden, maar goed wel wapens maar geen vlammenwerpers?

Not a Flamethrower
Not a Flamethrower

Wellicht is dat de reden dat Elon Musk de naam heeft veranderd in ‘Not a Flamethrower’ wat natuurlijk niet meer dan een grappige middelvinger is naar de tegenstanders. Tijdens een evenement heeft de ondernemer de eerste 1000 vlammenwerpers uitgereikt aan kopers. Deze kregen de gelegenheid om marshmellows te roosteren en te poseren voor een bord van de Boring Company.

 

Natuurlijk horen er ook gebruiksaanwijzingen bij een dergelijk apparaat en de set met regels waarin de fabrikant de gebruiker waarschuwt wat hij of zij wel of niet mag of moet doen met de vlammenwerper. En Musk heeft ook daar weer een feestje van gemaakt.

 

De originaliteit en humor zijn typisch voor Elon Musk en dat maakt hem zo een bijzondere man. The Boring Company is een van zijn bedrijven waar hij de wereld mee wil veranderen. Zijn meest bekende bedrijf is Tesla wat op dit moment een zorgenkindje is maar wat er absoluut bovenop zal komen. Daarnaast hebben we natuurlijk nog Space X waarmee hij het ene succes na het andere boekt.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.