Space Perspective

Eten in de stratosfeer voor 125.000 per persoon, het kan binnenkort

De ruimte is allang niet meer eng, gevaarlijk en alleen voor die paar astronauten. De ruimte is de volgende plek waar we nieuwe bedrijven gaan bouwen en vooral veel geld gaan uitgeven. Zoals in een restaurant op meer dan 100.000 voet/ 30 kilometer hoogte aan een ballon.

Space Vip, eten in de stratosfeer

Wanneer je alle restaurants al hebt gehad en een nieuwe gastronomische uitdaging zoekt dan boek je een plekje bij Space VIP. Wanneer je een van de zes personen in het restaurant bent, eet je namelijk op 30 kilometer hoogte, hangend aan een ballon.

Het menu is bedacht door de Deense Chef Rasmus Munk en je wordt aangekleed door het Franse modehuis Ogier.

Kost wat, maar dan heb je ook wat

Dit zes uur durende diner op grote hoogte heeft een heftig prijskaartje. Voor velen van ons zal het nog even sparen zijn want 125.000 dollar heb je meestal niet ‘over’.

Space Perspective
De capsule. Foto Space Perspective

En wanneer je denkt dat dit een leuk idee is voor de toekomst? Dan heb je het verkeerd, want de testen gaan binnenkort beginnen en het schijnt dat er nu al meer belangstelling dan plaats is in de Space VIP. Nee toch, weer een restaurant waar nooit plaats is.

Hoe werkt het ?

Het ruimteschip is niet meer dan een gondel onder een ruimteballon ontwikkeld door NASA. De gondel staat natuurlijk onder druk en is voorzien van alle gemakken om exclusief te dineren.

The bedenkers van dit project, foto via Space Perspective/Tech Crunch

Doordat er een ballon wordt gebruikt is de reis heel erg comfortabel en hoeven de gasten geen extreme G-krachten te ervaren. De capsule van Space Perspective is herbruikbaar, maar de ballon moet elke keer vernieuwd worden.

De testvluchten gaan nu beginnen en men hoopt aan het einde van dit jaar of begin volgend jaar de eerste commerciële vluchten te gaan starten. Overigens is het woordje ‘Space’ hier misleidend want de ruimte begint pas op 100 kilometer hoogte.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.