Album Beyoncé en Jay Z staat nu al op Spotify en Apple Music

Ok, het internet ging niet stuk maar het plotseling uitkomen van het album van The Carters was een verrassing. Jammer dat het album exclusief werd gelanceerd op het eigen platform Tidal. Maar dat duurde niet lang.

The Carters

Bam, zomaar ‘out of the blue’ was hij daar. Een gezamenlijk album met de titel ‘Everything is Love’ van Beyoncé en haar man Jay Z die samen bekend staan als The Carters. Het is een bekende strategie van beide om het album exclusief op Tidal uit te brengen. De ‘Cartertjes’ zijn namelijk mede-eigenaar van Tidal en alleen op deze manier komt er nog eens wat nieuwe aanwas binnen bij de streamingdienst.

The Carters
The Carters

Maar deze exclusiviteit heeft maar 48 uur geduurd voor Tidal. Het album is namelijk al opgedoken op Spotify Premium, Apple Music en Amazon Music Unlimited. Binnen twee weken zal ‘Everything is Love’ ook via de gratis versie van Spotify te beluisteren zijn. Dat is een verrassende zet van het sterren-koppel want het is algemeen bekend dat beide het niet zo hebben op Spotify. Let maar eens op deze quote uit de track NICE

Patiently waiting for my demise ’cause my success can’t be quantified / If I gave two fucks about streaming numbers woulda put Lemonade up on Spotify

Het Lemonade-album van Beyoncé staat twee jaar na het uitkomen nog steeds niet op Spotify. Wat de strategie achter deze actie is hebben we nog niet kunnen achterhalen. Het zal ongetwijfeld veel nieuwe TIDAL-leden hebben gebracht. Deze hebben een probeer-periode van 30 dagen en velen ervan zullen daarna afhaken. Het is voor iedereen te hopen dat The Carters hun muziek weer delen met de andere platformen.

Foto via Twitter
Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.