F1 auto 2022

F1 2022, dit is de nieuwe auto en dit is er anders aan

Het formule 1 seizoen van 2022 zal veel veranderingen met zich meebrengen. De grootste veranderingen zitten hem in de auto.

Andere F1 auto, meer strijd

Het bedrijf dat de organisatie van de Formule 1 sinds enige jaren in handen heeft wil ervoor zorgen dat er meer strijd en spektakel komt in de koningsklasse van de autosport. Daarvoor zullen de Formule 1 auto’s voor het seizoen 2022 op allerlei fronten gaan veranderen.

Waarom een andere auto?

Met de huidige auto’s is het moeilijk inhalen. Dat komt vooral door het aerodynamische pakket die de auto’s gebruiken. Hierdoor word de lucht achter de bolides zo verstoort dat de wagens die achter een andere auto rijden snelheid verliezen. De huidige autoś van 2021 verliezen tot 48% neerwaartse druk wanneer ze achter iemand rijden. Hierdoor neemt de kans op ‘close racing’ sterk af en dat willen we nu juist zien in een wedstrijd.

De vleugels van de auto zullen in 2022 totaal anders zijn
De vleugels van de auto zullen in 2022 totaal anders zijn

De nieuwe regelementen maken de auto’s een stuk eenvoudiger omdat veel aerodynamische zaken niet meer toegestaan zijn. Feitelijk zullen we veel flapjes en vleugeltjes niet meer terugzien in 2022. Om ervoor te zorgen dat de auto’s nog wel genoeg neerwaartse druk hebben zal er onder de auto gebruik gemaakt worden ven een tunnel. De lucht in de tunnel stroomt sneller waardoor er een zuigend effect onder de auto ontstaat. Hierdoor moet ook het verlies aan neerwaartse druk wanneer je achter een andere wagen aanrijdt van 48% naar maar 18% gaan.

Andere banden

Er komen nieuwe 18 inch velgen met dunnere banden op de formule 1 auto’s van 2022. De banden die om de velg liggen zullen ook dunner zijn en daardoor minder snel over verhitten. Ook dit maakt inhalen weer meer mogelijk.

Wat betekent de nieuwe F1 auto voor Verstappen?

Dat zullen we pas weten wanneer het nieuwe seizoen echt van start gaat in 2022. Omdat de nieuwe auto’s inhalen en gevechten zullen bevorderen zal dat in het voordeel van Max Verstappen kunnen werken. We kennen de Nederlandse coureur als iemand die een echt duel niet schuwt en heeft de afgelopen jaren al laten zien dat hij een mooie inhaalctie niet schuwt.

Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.