tbh app

Facebook koopt complimenten applicatie tbh

Facebook is heel goed in het overnemen van applicaties die erg succesvol zijn of worden. Voorbeelden hiervan zijn WhatsApp en Instagram. Vandaag is bekend geworden dat ze de iOS applicatie tbh hebben overgenomen.

tbh

De afkorting staat voor To Be Honest en het doel van deze app is het sturen van complimenten naar elkaar. Deze complimenten zijn al geschreven en je moet iemand kiezen om het naar te sturen. Het werkt als volgt.

De tbh-applicatie stelt ‘deze persoon heeft de mooiste glimlach‘ daaronder geeft de app 4 contactpersonen uit je telefoonboek die ook de app hebben geinstalleerd. Jij kiest uit deze 4 diegene met de mooiste glimlach. Simpel.

tbh app

Anoniem

Diegene die door jou gekozen is krijgt anoniem een berichtje met het compliment. Hij of zij zal er dus niet achter komen dat jij dat leuke berichtje gestuurd hebt.

Cyberbullying

Deze app is een beetje het antwoord op de applicaties zoals YakYak. Daarin kan je anoniem je gal spuwen over iemand en dat had veel negatieve gevolgen. Het lokte uit tot cyberpesten en mensen werden er echt door geschaad.

Door in tbh positieve stellingen voor te leggen bouwt het alleen maar aan het zelfvertrouwen van de ontvanger. Omdat de vragen al geschreven zijn kan er ook geen draai aan gegeven worden. Deze app is dus een en al positiviteit.

Gewoon doorgaan

De mensen achter deze applicatie zullen niet opgaan in Facebook. De applicatie blijft gewoon zelfstandig draaien. Dit was ook en is ook het geval bij WhatsApp en Instagram. Wat de plannen van Facebook zijn met tbh is niet bekend gemaakt. Ook de prijs die ze voor de app hebben betaald is niet gecommuniceerd. Maar in de wandelgangen gaat het bedrag van 100 miljoen euro rond. Tbh heeft overigens geen verdienmodel.

Bron: The Verge

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.