Facebook Marketplace, kopen en verkopen op Facebook

We hebben het al vaker gezegd. Facebook wil je 24/7 in zijn eigen wereld houden. Of het nu voor het nieuws is of om video te kijken, je hoeft er de app niet meer voor uit. Met Facebook Marketplace is er nu ook een platform voor kopen en verkopen in het sociale netwerk.

Facebook Marketplace

Vandaag maakt Facebook bekend dat het zijn Facebook Marketplace naar onder andere Nederland en Belgie gaat uitrollen. Toen eind 2016 deze functie bekend werd gemaakt was er al een levendige handel op Facebook. In Groups gingen al veel goederen van verkoper naar koper, met de marktplaats is het nu een stuk eenvoudiger gemaakt.

Facebook Marketplace

Facebook Marketplace heeft een zelfde soort werking als Marktplaats. Er zijn veel foto’s en je kunt zoeken op aanbieders bij jou in de buurt. Wanneer je de regio om te zoeken groter wil maken doe je dat eenvoudig via de instellingen. Net als bij de particuliere verkoopapplicatie Letgo kun je een item ‘favorieten’ om hem later terug te kunnen vinden in je profiel.

Betalen en verzenden

Helaas heeft deze nieuwe mogelijkheid nog geen betaal-en verzendfunctie. Dit zou de dienst wel helemaal compleet maken, maar dit moet je zelf nog regelen met de koper/verkoper via de berichtenservice.

Bron

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.