advertenties in Messenger van Facebook

Facebook Messenger gaat advertenties tonen

Facebook is eigenaar van de twee grootste messenger applicaties ter wereld. Dat zijn WhatsApp en Facebook Messenger zelf. Zoals met elk product moet er ook met deze messengers geld verdiend worden en dan komen we al heel snel bij reclame terecht.

Facebook messenger

Na een kleine test in Australie en Thailand heeft Facebook besloten het laten zien van advertenties wereldwijd door te voeren in de applicatie. Blijkbaar waren de resultaten zo bemoedigend in deze twee pilot-landen dat er gelijk voor een wereldwijde uitrol is gekozen.

Overigens gaat men wel stap voor stap deze update uitrollen en wanneer Nederland aan de beurt is weten we ( natuurlijk )nog niet.

Advertenties op homepage

Je hoeft niet bang te zijn dat de advertenties in de chats met je vrienden komen. De reclameboodschappen komen op de homepage van de applicatie te staan. Deze startpagina is sinds een aantal maanden toegevoegd aan de applicatie en maakt er het geheel overigens zeker niet beter op, vinden wij.

Facebook laat ons wel weten dat de advertenties helemaal en totaal gericht zullen zijn op de gebruiker. Omdat ze toch alles al van je weten kunnen ze dus ook precies zeggen wat je op dat moment nodig hebt.

In Nederland is WhatsApp de meest gebruikte messenger en daar zijn vooralsnog geen plannen mee. Maar de dag dat de commercie daar doordringt komt steeds dichterbij.

Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.