Facebook Watch

Facebook Watch, eigen shows en series

Het is geen geheim dat Facebook het internet wil zijn. Er moet geen reden meer zijn om de app of website van Facebook te verlaten. Video is een hele belangrijke pijler voor Facebook en met Facebook Watch hoef je hier Facebook niet voor te verlaten.

Facebook Watch

Als gebruikers van Facebook en andere sociale netwerken kijken we bixar veel video’s per dag. Beeld is momenteel de communicatie vorm tussen mensen, kijk maar naat het succes van Snapchat en Instagram Stories.

Met de introductie van Facebook Watch gaat men ook inzetten op shows en series. Deze shows en series gaan een thema volgen en zullen live zijn of vooraf opgenomen. Je kunt shows volgen in je Watchlist bijhouden zodat je nooit een nieuwe aflevering hoeft te missen.

Persoonlijk

Facebook Watch is ook zo gemaakt dat het shows aan je kan aanraden. Dit doen ze door gebruik te maken van de reacties ( smileys) die men geeft aan de video. Wanneer een aflevering veel “HaHa-smiley”krijgt dan zal Facebook je vertellen dat veel mensen dit grappig vinden.

Ook zal er, net als bij de normale video’s, een reactie geplaatst kunnen worden onder de video. Zo kun je de aflevering bekijken maar er ook over praten in de commentsectie.

screenshots Facebook Watch
Zo gaat Facebook Watch eruit zien

Platform

Watch is een platform voor makers en niet voor de ‘gewone man’, dus je vakantiefilmpje komt er niet tussen te staan. Het is de bedoeling dat Facebook mensen toegang gaat geven to Facebook Watch om ze daar contnet te laten plaatsen en er ook aan te verdienen. In Nederland zou dat zomaar een Stuk TV of Bright TV kunnen zijn.

Ook zal Facebook een aantal makers ondersteunen om een show voor Facebook Watch te maken. De eerste serie die ondersteumd word is er een met Mike Row, bekend van Dirty Jobs op Discovery Channel.

Beschikbaarheid

Facebook laat weten in het persbericht dat het de nieuwe functie eerst rustig gaat uitrollen in de VS. Later zal het breder beschikbaar zijn in de rest van de wereld.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.