Fairphone 4 krijgt grote update voor de camera

Fairphone is een bedrijf waar duurzaamheid erg belangrijk is. Ze willen producten maken die zo min mogelijk belastend zijn voor het milieu. De Fairphone 4 krijgt een grote update.

Fairphone 4

De Fairphone 4 is een smartphone die in november 2021 werd gelanceerd. Een toestel van meer dan 2,5 jaar oud. Waar veel producenten zich bij dit soort toestellen beperken tot de min of meer verplichte updates, doet Fairphone meer.

Dit toestel krijgt een flinke update van de camera. Dit gaat er allemaal veranderen:

Snellere opnametijd

Fairphone heeft de opnametijd voor de eerste foto 230% sneller gemaakt en de autofocus-snelheid verbeterd. De sluitervertraging is ook aanzienlijk verminderd, waardoor de opnametijd van foto tot foto met 50% is verbeterd, van 12 opnames in tien seconden naar 18 opnames in tien seconden.

Betere fotografie bij weinig licht

Het verfijnen van fotografie bij weinig licht was een ander belangrijk aandachtspunt voor het bedrijf. Fairphone is erin geslaagd om nog meer contrast en detail toe te voegen dan voorheen, vooral in de Super Night-modus.

Verbeteringen in cameratuning

Fairphone heeft de tuning voor de hoofd- en ultragroothoekcamera verbeterd, zowel voor foto’s als video’s, evenals aanzienlijk betere AI-scènedetectie. Het bedrijf heeft ook ruisreductie en kleuraanpassing verbeterd (zowel voor de hoofd- als ultragroothoekcamera) en de zoom van de hoofdcamera verscherpt.

Elektronische beeldstabilisatie in video

De Fairphone 4 heeft nu betere elektronische beeldstabilisatie in video, zowel in de hoofd- als ultragroothoekcamera.

Het is natuurlijk goed dat het bedrijf een toestel van die leeftijd zo een grote update geeft. Eerlijkheid gebied te zeggen dat er dan bij de lancering op het gebied van camera wat te wensen overbleef.

Waarom is Fairphone Interessant?

Dit is een bedrijf met een duidelijke missie. Een product maken dat eerlijk is en minder belastend voor het milieu. Een prachtig streven waar elke consument achter staat mits ze er een goed product voor terug krijgen.

Daar ligt de uitdaging voor Fairphone. Hoe maak ik een product dat aantrekkelijk is voor de consument in het algemeen en toch zoveel mogelijk de waarden van het bedrijf respecteert. De doelgroep die de missie van Fairphone boven de kwaliteit en bruikbaarheid stelt is te klein om van te kunnen leven.

Dat zij vast mooie gesprekken aan de ontwikkeltafel.

Bron persbericht

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.