Fatbike fabrikanten nemen stelling tegen opvoeren Fatbike

De Fatbike is een populair vervoersmiddel geworden, tenminste bij de mensen oo deze fiets. De mensen er om heen zijn er vaak niet zo een fan van. Ze worden steeds vaker opgevoerd wat tot levensgevaarlijke situaties leidt.

Fatbike

Vier Nederlandse fabrikanten zijn een samenwerking aangegaan om het een positiever beeld van de fatbike te bewerkstelligen. De fabrikanten zijn Brekr, Phatfour, Doppio en Knaap.

De vier gaan verkooppunten die Fatbikes opvoeren of opgevoerde fatbikes verkopen aanpakken. Daarnaast moet er een website komen die informatie verschaft en berijders vooral wijst op de gevaren.

Gevaar!

Het is moeilijk om te voorkomen dat Fatbikes worden opgevoerd. De fabrikanten zeggen dat ze hun best doen om het opvoeren te voorkomen maar dat lukt nooit helemaal.

Daarbij wordt er heel veel ‘troep'(niet mijn woorden) geïmporteerd uit Azië waar totaal geen controle op is. Fatbikes worden voorzien van een gashendel en halen soms wel 55 km/uur en dat dan zonder helm. Het spreekt voor zich dat een ongeluk met die snelheid vaak niet goed afloopt.

De podcast Iets Met Tech maakte een special met Niels Willems van Brekr. In deze aflevering praten ze ook over de populariteit van de Fatbikes.

Bron: NOS

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.