Threads laat integratie met de Fediverse zien

Ik heb er hier al vaker over gesproken, maar de Fediverse is belangrijk. Het zal de manier waarop we communiceren niet veranderen maar wel democratischer maken. Meta heeft een kleine demo gegeven hoe de Fediverse integratie op Threads er uit za gaan zien.

Fediverse Threads

De demonstratie werd gegeven door een medewerker van Threads zelf in een video van het Fediforum. Hierin laat hij zien hoe je via de settings het gebruik van de Fediverse kan activeren.

Het is een simpele knop overhalen waarna je een uitgebreide uitleg krijgt en natuurlijk consent moet geven op een aantal zaken. Omdat transparantie belangrijk is kun je op elk account van Threads zien of iemand de fediverse-functie heeft ingeschakeld. Daarnaast kun je ook de Fediverse username die je (blijkbaar) aanmaakt delen met anderen.

Wanneer je post op Threads zal het 5 minuten duren voordat je bericht ook de Fediverse zal worden ingestuurd. Dit geeft je tijd voor een eventuele aanpassing of zelfs terugtrekken van het bericht.

Een nadeel dat in het integreren naar boven is gekomen dat men niet kan verzekeren dat een verwijderd bericht op Threads ook verwijderd zal worden op andere platformen.

Bekijk hieronder de video van de demonstratie:

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.