Frame is een AI bril die ik nu zou dragen

Terwijl heel de wereld zich verlekkert aan de Apple Vision Pro is er een andere startup die zich mengt in de strijd der slimme brillen. Frame maakt een prachtige en draagbare AI bril.

Frame

Wat de Apple Vision Pro kan is wat we willen, hoe de Apple Vision er uit ziet is wat we niet willen. Van wat we nu kunnen zien is de Frame een veel betere oplossing wanneer het gaat om draagbaarheid.

frame AI bril

Deze bril is dan ook een gewone bril. Op maar weinig punten wijkt dit apparaat af van wat je op je neus zet om beter te lezen of te zien. De trendy ronde glazen doen me denken aan wat Ghandi en dergelijke droeg.

AI bril

Buiten het feit dat het er hetzelfde uitziet kan de Frame veel en veel meer dan alleen het zicht verbeteren. Dit is een AI bril met alle functies die je maar wensen kan. Door verschillen AI modellen te gebruiken kan deze bril heel voor voor je betekene.

Open AI maakt het mogelijk dat je via de bril de wereld om je heem van context kan voorzien.
Whisper kan vertalen wat je ziet (borden, menu, etc) en wat je hoort
Perplexity is de realtime zoekmachine waar je je informatie wanneer je het nodig hebt.

frame AI bril

Op de bovenstaande tekening kunnen we zien dat de bril gebruikt maakt van een camera, AR lenzen en een accu die achter het oor zit.

Het beste aan dit alles is nog wel dat het Open Source is. Brilliant Labs nodigt anderen uit om deze bril verder te ontwikkelen.

Kan ik de Frame kopen?

Ja dat kan. Vanaf nu kun je deze AI bril voorbestellen voor maar € 349,-. De levering zal plaatsvinden in april, dus zo lang hoef je niet te wachten!

Bij de aankoop zit geen abonnement op de AI diensten die worden gebruikt. Later zal er een abonnementsmodel worden aankondigt. Ook al neem je die niet, dan zul je altijd nog gebruik kunnen maken van de modellen. Waarschijnlijk zal er dan een cap staan op het aantal uit te voeren acties per dag.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.