Gamen

Onderzoek: gamen is vergif voor je relatie of zoiets

In de categorie ‘laten we iets onderzoeken’ een onderzoek over de effecten van gamen op de relatie tussen mensen. De uitslag zal je schokken, of zoiets.

Games before hoes

Een onderzoek onder 1000 personen van 18 jaar en ouder heeft een aantal ‘schokkende’ resultaten opgeleverd. Het blijkt namelijk dat 16 procent van de ondervraagde vrouwen liever een game spelen dan dat ze sex hebben met hun partner. Bij de mannen is dat maar vijf procent waarmee maar weer een blijkt dat mannen hun prioriteiten anders stellen dan vrouwen.

Verder blijkt uit het onderzoek dat vooral mannen zeggen dat hun relatie wel eens te lijden heeft door het toedoen van het spelen van Games. Ook de relatie met vrienden heeft hieronder te lijden. In de categorie jongere tot en met 30 jaar zegt 33 procent dat ze liever thuis blijven om een game te spelen dan dat ze de kroeg ingaan om een biertje te doen. Het onderzoek brengt dit als een zeer negatief feit. Laten we niet vergeten dat je gamen ook met vrienden doet, bier drinken slecht voor je is en ook nog eens ontzettend duur. Verder krijg je in een game klappen, maar doen ze op straat of in de kroeg echt pijn.

Als uitsmijter heeft het onderzoek ook nog de onvermijdelijke vraag aan de ouders van kinderen gesteld. Bijna de helft van deze ondervraagden zegt dat ze inderdaad vinden dat hun kind teveel aan het gamen is. Hadden jullie wat anders verwacht? Natuurlijk willen ouders dat hun kinderen eerts hun huiswerk doen en dan stofzuigen, elke zondag langs opa en oma gaan en wachten met sex totdat ze 21 zijn. Zo zit het leven nu eenmaal niet in elkaar.

Conclusie

Volgens de beschrijving zijn de 1003 respondenten eerlijk verdeelt over verschillende leeftijdgroepen en dergelijke. Een echte conclusie heeft het onderzoek niet. Ow ja, het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Acties.nl, en die hebben helemaal niks met gamen te maken.

Photo by JESHOOTS.COM on Unsplash

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.