Grid Girls

Geen Grid Girls meer bij de Formule 1

Auto’s en mooie vrouwen zijn al tientallen jaren aan elkaar verbonden. Elke nieuwe auto had tijdens de presentatie wel een jongedame gedrapeerd op de motorkap liggen. Dit is bij de Formule 1 al die jaren niet anders geweest,maar we zullen ze vanaf het nieuwe seizoen moeten missen.

Geen vrouwen meer op de grid

De organisatie achter de Formule 1 heeft besloten om met directe ingang geen Grid Girls meer in te zetten. Dit is van toepassing tijdens de races van de Formule 1 maar ook tijdens de andere evenementen van de organisatie. Men heeft nog eens goed naar de gebruiken gekeken en is tot de conclusie gekomen dat een dergelijk vertoon van vrouwelijks schoon niet meer bij de sport past. Het is integenzeggelijk waar dat het een en ander is ingegeven door de wereldwijde verandering op de manier waarop wij naar vrouwen kijken.

Te lang hebben we als mens- en vooral manheid hier een aantal zaken als gewoon ervaren. Daar hoort zeker de #metoo-beweging bij maar dat zal hiet niet direct aan ten grondslag liggen. Wij stellen ons de vraag of een verwijdering van alle Grid Girls wel de juiste oplossing is? Waarom kiest men niet voor een 50/50 verdeling tussen mannen en vrouwen? Dat heeft naar onze mening meer effect dan het hele gebeuren maar afschaffen. In dit geval zal de Formule 1 voor de meest veilige weg kiezen en dat is helemaal stoppen.

Het nieuwe seizoen van de Formule 1 zal weer beginnen op 25 maart met de Formula 1 Rolex Australian Grand Prix in Melbourne Australie.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.