Gemini

Bard en Duet zijn nu Gemini en er is een app

We schreven het al eerder, Google vindt het niet erg om regelmatig zaken overhoop te halen. Dat doen ze ook met de namen van de AI-tools. Alles heet vanaf Gemini.

Dag Bard, Dag Duet, Hallo Gemini

In een artikel op het blog van Google laat men weten dat Google Bard en Duet allebei een andere naam krijgen. Deze AI-tools gaan nu door het leven als Gemini.

Wil je gebruik maken van de voor iedereen toegankelijke AI-tool dan ga je nu naar https://gemini.google.com/app. Voor de Workspace gebruikers zal de naam Duet verdwijnen en gebruik je Workspace Gemini.

Big Deal

Ook zal er een app komen voor zowel Android als iOS. De op voor Android staat al in de Google Play Store maar is nog niet te downloaden. Wanneer je deze app op je smartphone zet kun je ervoor kiezen deze als je default assistent te gebruiken in plaats van de huidige Google Assistent.

Dat is een Big Deal want Google heeft jarenlang zijn Google Assistent gepushed. Toch zeggen ze nu dat ze de voorkeur geven voor Gemini. Het zal dan ook niet lang duren voordat de gehele assistent verdwijnt en wordt vervangen door Gemini.

Gemini Ultra 1.0

Google maakt ook gelijk gebruik van de gelegenheid om de eerste openbare versie van de ultieme versie van Gemini aan te kondigen. Gemini Ultra is het beste van het beste maar is niet gratis. Het gebruik van deze tool is onderdeel van het Google One AI premium plan. Dat kost $20 per maand en daarbij krijg je ook 2 TB aan opslag op Drive en alle andere functies van Google One. Wil je dat niet betaal je gewoon de $20 voor Gemini Ultra, en dat is even duur als Chat GPT

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.