Gmail krijgt een handige functie om berichten op te stellen

Gmail is nog steeds de ‘go-to’ app wanneer het gaat om berichten versturen. We zien steeds meer integratie van AI in de app van Google. Binnenkort kun je de app vertellen wat je wil versturen.

Mailen zonder handen

Net als bij de app van WhatsApp kun je de app van Gmail ook bestuderen. Daaruit haal je informatie over wat er kome gaat. Nieuwe functies worden vaak voorbereid in eerdere releases van een app voordat ze geactiveerd worden.

Gelukkig voor ons is weer iemand die de tijd heeft gevonden om de app van Gmail uit elkaar te halen. Daarin kwam een nieuwe functie naar boven die alles te maken heeft met berichten opstellen met je stem en AI.

Hoe het werkt

Straks kun je op de button ‘draft email with voice’ klikken waarna je de omschrijving van je bericht kunt inspreken. De AI zal daarna van jou instructies een nette e-mail formuleren.

Persoonlijk gebruik ik al heel vaak de steminput die in Gboard zit. Hiermee dicteer ik mijn antwoord op een bericht wanneer ik bijvoorbeeld mij handen vol heb of buiten loop. Bovenstaande is een mooie uitbreiding hierop.

Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.