Google doet wat Google het best doet, en dat is dingen veranderen

Wanneer je net als ik veel met Google te maken hebt of hebt gehad dan weet je een ding zeker. Je kunt er van uitgaan dat er altijd wel iets veranderd of stopt. Dat Google Bard zijn naam verandert naar Google Gemini moet niet als een verassing komen.

Even een Googeltje doen

Bard is het antwoord op de ophef veroorzaakt door Chat GPT. Google kon niet achterblijven en ze kwamen met Google Bard. Ze waren, volgens eigen zeggen, niet zo heel snel mee omdat ze de gevolgen voor de gebruikers eerst goed wilden onderzoeken. Bard heeft lang niet zoveel publiciteit gekregen als Chat GPT en dergelijke.

Deepmind is de afdeling binnen Alphabet (moederbedrijf Google) die zich bezig houdt met de ontwikkeling van AI. In december kondigde ze Gemini aan, het taalmodel achter alles wat met AI te maken heeft.

In een changelog (document dat laat zien wat er allemaal veranderd is na een update) is ontdekt dat Google Bard zijn naam zal veranderen naar Gemini.

Ook zal er een app worden uitgerold waarmee je Gemini kunt gebruiken. Daarnaast zal het geïntegreerd worden in allerlei diensten van Google. Als laatste verwacht men dat het Google Assistent zal gaan vervangen als jou persoonlijke assistent.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.