Het is ergens fout gegaan op het internet. Open 10 websites en de kans is groot dat j ebij meer dan de helft beeldvullende pop-ups krijgt. Voor velen een reden om zo een site over te slaan omdat het aardig irritant is. Bij Google vinden ze dat ook.
Google to the rescue
Het is inderdaad irritant al die reclames op en rond de content van een website. Pop-ups, banners die je aandacht vragen door te knipperen en wat ze tegenwoordig allemaal al niet verzinnen. Het jaagt mensen weg en dat heeft gevolgen voor de website zelf (minder bezoek) en voor de reclame exploitant (minder clicks) en dat heeft weer gevolgen voor de website (minder clicks is minder inkomen).
Erger nog het moedigt jou aan om een Adblocker te installeren, waardoor er helemaal niks meer verdiend word door Google en andere advertentie exploitanten. Een onderzoek van Google heeft uitgewezen dat in bijna 70% van de gevallen dat er een Adblocker werd geinstalleerd dat kwam door een slechte ervaring met advertenties.
Daarom wil Google de kwaliteit van de advertenties verhogen door de slechte van internet te verjagen. Ze gaan vanaf nu de websites die advertenties voeren die volgens Google ‘not done’ zijn hierop aanspreken.
Coalition of Better Ads
Google doet dit niet alleen. Het heeft zich aangesloten bij een club van bedrijven die reclames op websites exploiteren. De ‘Coalition of Better Ads’ heeft een gezamelijk doel en dat is de ervaring op het internet weer aangenaam maken. Dat gaan ze doen door de vervelende, irritante vormen van reclame te weren.
Daarvoor hebben ze een aantal vormen van reclame benoemd die onder deze vervelende irritante vorm valt. En dat zijn er nogal wat.
Reclame is nodig
Laten we er niet omheen draaien, reclame is nodig. Het is nodig omdat websites zoals Nozie.nl geld moeten verdienen. Een website is al lang geen hobby meer want net als bij de krant of een blad kost een website maken geld.
Er zijn al heel veel pogingen geweest van publishers om advertentieloze websites te maken met een lidmaatschapmodel, maar die mislukken vrijwel allemaal. De gebruiker wil nu eenmaal niet betalen voor content die hij waarschijnlijk ergens anders gratis kan krijgen.
Dus reclame mag (niks moet) want reclame kan ook best leuk zijn. (hier komen we nog op terug)
Show Comments