Google Badges makkelijk zoeken naar afbeeldingen

Google voegt badges toe aan zoekresultaten

Met al die andere producten van Google zou je bijna vergeten waar ze echt goed in zijn. En dat is al jaren het verzamelen en vindbaar maken van informatie. Binnenkort zal het zoeken van afbeeldingen nog makkelijker worden.

Badges in Google

Het zoeken van afbeeldingen is een belangrijk onderdeel van het zoekproduct Google. Bij Nozie komen we zo vrijwel altijd aan onze begeleidende plaatjes bij de artikelen.

Maar ook buiten het blog om gebruiken we vaak eerder de plaatjes dan de tekst. We zochten laatst een nieuw Longboard en dan is het makkelijker om gelijk naar een afbeelding te zoeken dan alleen de tekst.

Google Badges

Google gaat nu aan de plaatjes een badge toevoegen in de linkerhoek. Deze badge geeft meer informatie over wat er achter deze afbeelding te vinden is. In het voorbeeld dat bij deze onthulling gegeven wordt zien we de zoekopdracht naar een cupcake.

Bij een aantal plaatjes zien we de badge Recipe (recept) staan. Wanneer je op het plaatje klikt kom je inderdaad bij ee recept uit. Zo hoopt de zoekgigant dat jij als gebruiker nog meer gemak haalt uit het zoeken op afbeeldingen.

Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.