NIU start sub-merk Gova, betaalbare e-scooters

NIU is een van de grootste merken die elektrische scooters maakt. In het tweede kwartaal van dit jaar alleen al verkochten ze 100.000 scooters. Om de markt nog beter te bedienen start het bedrijf een tweede merk onder de naam Gova.

De groei van NIU en de start van Gova

Groot nieuws voor iedereen die de markt voor elektrische scooters volgt. NIU start een tweede merk onder de naam Gova.

De markt voor elektrische scooters wordt steeds groter. De omzet van NIU groeide in het tweede kwartaal al met meer dan 38% in vergelijking van het jaar ervoor. Het bedrijf is vorig jaar zelfs al naar de beurs (NASDAQ) gegaan.

Het tweede halfjaar van 2019 zal NIU ook zijn verkopen gaan starten in de Verenigde Staten. De voorbereiding verloopt niet helemaal soepel vanwege de handelsoorlog van Trump met China.

Niu M+
Niu M+

In het thuisland loopt het ook niet altijd even soepel vanwege de nieuwe en strengere regelgeving door de Chinese regering. Andere merken sluiten winkels maar NIU heeft zich snel kunnen aanpassen zij openen er juist weer meer.

Gova, betaalbare elektrische scooters

Tijdens de bekendmaking van de cijfers over het tweede kwartaal kwam er nog een leuk nieuwtje naar buiten. Het bedrijf maakte bekend dat ze een sub-merk met de naam Gova in de markt gaan zetten.

NIU is een merk dat in het hogere segment zit. De scooters hebben dan ook veel slimme mogelijkheden. Dat vertaald zich wel in een forse prijs.

Er is ook behoefte aan goedkopere modellen en daar gaat het bedrijf met Gova op inspelen. Binnenkort zal in China de G1 onthult worden en later zullen nog de G2 en de G5 op de markt komen.

De prijzen voor de modellen van Gova beginnen op € 400 en we zijn benieuwd wat je daar allemaal voor terug gaat krijgen. Hoe de modellen van Gova er precies uit gaan zien is nog niet bekend.

Bron: Electrek

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.