Grammy

Veel ophef tijdens de Grammy Awards

De jaarlijkse uitreiking van de Grammy Awards was weer goed voor een flinke portie ophef voor en tijdens de avond.

Grammy Awards

Deze awards kun je vergelijken met de Oscars voor de muziek. Het winnen van een Grammy is voor een artiest ontzettend belangrijk voor de toekomst omdat het een bevestiging van het talent en de status is.

De kans om deze prijs te winnen is best ‘groot’ want er zijn 84 categorieën waarin een beeldje wordt uitgereikt. Deze 84 categorieën gaan van beste HipHop-song tot het beste gesproken woord.  

Ophef

De 61ste editie van deze uitreiking was er een met vele opstootjes voordat de avond goed en wel begonnen was. Ariane Grande besloot de avond niet te bezoeken omdat ze ruzie kreeg met de organisatie. Deze wilden dat ze een medley van haar hits zong maar mevrouw Grande wilde alleen haar nieuwe hit ‘7 Rings’ ten gehore brengen. Op het laatste moment besloot ze thuis te blijven en dat is vooral jammer van de jurk die ze al had. Deze besloot ze dus maar op zaterdagavond in haar eigen huis te dragen.

https://twitter.com/ArianaGrande/status/1094776450622705664?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1094776450622705664&ref_url=https%3A%2F%2Fmashable.com%2Farticle%2Fariana-grande-dress-grammys%2F
Ariane Grande met een dure jurk op de grond, beetje gek

Childish Gambino

De belangrijkste prijs tijdens deze award show is de plaat van het jaar. En dit jaar was er een opmerkelijke winnaar. Opmerkelijk in de eerste plaats omdat het een Hiphop-plaat betreft en dan ook niet zomaar een song. Childish Gambino is het alter-ego van Donald Glover die onder andere acteerde in de Star Wars-film Solo. ‘This is America’ is een kritisch nummer over het Amerika van nu.

Lees ook: Childish Gambino- This is America is een kunstwerk

Het was niet de enige Grammy die Glover mee naar huis nam. Er gingen ook beeldjes mee naar huis voor de Beste Videoclip, Beste Opname en Beste Rap-/Zangoptreden. De prijzen werden overigens niet door de winnaar zelf opgehaald want Donald Glover was afwezig tijdens de ceremonie. De reden daarvoor was dat hij vindt dat er te weinig aandacht is voor het rap-genre. Bekende artiesten zoals Drake en Kendrick Lamar sloten zich daarbij aan.

Michelle Obama

Er was ook positief nieuws te melden tijdens de uitreiking. Voormalig First Lady Michelle Obama was als verrassing aanwezig. Ze kwam op in gezelschap van J-Lo, Lady GaGa, Jada Pinkett Smith en Alicia Keys.

https://www.instagram.com/p/BtuTi6bBBx4/
Foto van Michelle Obama

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.