Singles day

Zo voorkom je dat iedereen je in een WhatsApp groepsgesprek trekt

Bijna iedere Nederlander met een smartphone gebruikt WhatsApp. Ook heeft bijna iedereen een flink aantal actieve WhatsApp groepen. Helaas heb je niet altijd gevraagd om daar in plaats te nemen. Gelukkig is er nu een manier om dat te voorkomen.

Groepsgesprekken op WhatsApp

Wanneer je nu in je WhatsApp-ap kijkt dan tref je daar waarschijnlijk minimaal vijf actieve groepsgesprekken aan. Daar zit er vast een tussen voor het gezin, vriendengroep, voetbalelftal en het werk.

Het komt steeds vaker voor dat mensen ongevraagd in een groepsgesprek op WhatsApp getrokken worden. Vaak zijn dat gesprekken die met jou te maken hebben maar het gebeurd ook dat je ergens in terecht komt waar je geen weet van hebt.

Dat komt omdat tot nu te iedereen die je nummer heeft je kan uitnodigen voor een dergelijk gesprek. Het nadeel van een groepsgesprek is dat iedereen je telefoonnummer kan zien. Het is zeker nadelig wanneer je in een groep zit met allemaal vreemde mensen.

Groepsgesprekken WhatsApp
De oplossing voor groepsgesprekken in WhatsApp

Oplossing

WhatsApp heeft middels een update een manier geïntroduceerd waarmee je kan voorkomen dat mensen die niet in je contacten staan je toch in een groepsgesprek kunnen halen.

Open de WhatsApp-app op je smartphone en voer de volgende handelingen uit.

-> Ga naar instellingen door op de drie puntjes linksboven te klikken

-> Klik op ‘Account’ en daarna op ‘Privacy’

-> Klik daarna op groepen en je kunt instellen wie je wel en niet kan uitnodigen.

Er zijn drie mogelijkheden, iedereen kan je uitnodigen, alleen mensen die in je contacten staan of helemaal niemand.

Privacy en veiligheid

Facebook, eigenaar van WhatsApp, staat onder druk vanwege de vele privacy schandalen rondom het bedrijf. WhatsApp heeft vooral veel problemen in India waar de verspreiding van nepnieuws een groot probleem is.

Deze update zou op dit moment uitrollen. Het kan zij dat je deze mogelijkheid nog niet hebt. In dat geval met je nog even geduld hebben.

Bron: Androidworld

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.