Handelen in cryptovaluta? Dat doe je met een tradingbot

Het huidige handelsvolume op een cryptobeurs wordt nog steeds bepaald door menselijke handelaren. Maar deze trend wordt al heel snel ingehaald door de automatisering in de vorm van tradingbots.

Wat is een tradingbot?

Wanneer een handelaar zijn strategie heeft bepaald, moet ie de beurs continu in de gaten houden op de vaak volatiele bewegingen van de markt. Het is vaak heel moeilijk om op het juiste moment opdrachten door te geven aan de cryptobeurs. Juist door die enorme bewegelijkheid van de koers kan het voorkomen dat je in luttele seconden eigenlijk alweer te laat bent met het ingeven van je koop- of verkooporder. Om de controle hierover niet te verliezen en effectiever te handelen maken steeds meer handelaren gebruik van zogenoemde tradingbots.

eenvoudig zelf handelen in digitale valuta

Een tradingbot stelt de handelaar in staat om geautomatiseerd opdrachten uit te voeren op basis van zijn vooraf ingestelde voorkeur, gewenste cryptovaluta, zijn eigen strategie en op de beurs van zijn eigen voorkeur. Waarom zijn tradingbots dan een must voor een cryptohandelaar?

Lees ook :Zo koop je anoniem Bitcoins

Efficient

Automatisering zorgt ervoor dat de handelaar veel sneller acties kan uitvoeren. Het is een feit dat zelfs de handel op Wall Street voor 99% geautomatiseerd wordt uitgevoerd. Volgens de cryptovaluta markten stijgt het aantal geautomatiseerde handel enorm.

Tradingbot cryptovaluta
Tradingbot cryptovaluta

Gemak

Gemak dient de mens. Nog niet heel lang geleden leken bepaalde eenvoudige handelingen nog lastig te automatiseren en eigenlijk zelfs nog een beeld uit Star Trek. Maar dat is allemaal verleden tijd. Steeds meer mensen hechten waarde aan hun tijd en kiezen er daarom voor om zaken te automatiseren door bijvoorbeeld gebruik te maken van keukenrobots, robotstofzuigers en zelfs in spellen kom je de zogenaamde farming robots tegen. En nu ook de crypto tradingbots. Want zeg nou zelf: wil jij de hele dag achter je beeldscherm zitten staren naar de koers van de valuta terwijl de software dit veel sneller en beter kan?

Eenvoudig te gebruiken

De eerste versies van de cryptovaluta tradingbots waren heel erg lastig te gebruiken voor de beginnende gebruiker. De laatste jaren is dit echter enorm veranderd. Momenteel is één van de meest gebruikte commerciële tradingbot Gunbot. Gunbot heeft een eenvoudige user interface speciaal ontwikkeld voor beginners. Voor de gevorderden heb je de mogelijkheid om je eigen gewenste aanpassingen aan te brengen. Gunbot heeft er voor gezorgd dat ze een combinatie hebben gemaakt van een gebruiksvriendelijkhied met een grafische interface, met ingebouwde standaard handelsstrategieën, waardoor tradingbots toegankelijk worden.

Zo koop je zelf valuta

Andere tradingbots zijn bijvoorbeeld Haasbot, Gekko en Cryptohopper. Haasbot is een van de meest uitgewerkte en geavanceerde toepassingen van dit moment, maar daarbij ook één van de duurste. Dit neemt niet weg dat je een behoorlijke prijs kwaliteit verhouding hebt. Gekko is een open source toepassing wat je in staat stelt om verschillende koop- en verkoopstrategieën te plannen. Cryptohopper is onlangs gestart  en wint aan populariteit.

Tijd is geld

Leren handelen op een beurs is niet eenvoudig. Zeker niet in het geval van cryptovaluta. Er zijn diverse strategieën die je kunt aanhouden zoals het volgen van indicatoren, het analyseren van grafieken en ga zo maar door. Veel mensen zijn alleen bezig met het winst gedeelte en willen zich niet storten op het leren van het handelen en de bovenstaande grafieken. Daarom kiezen ze ervoor om het uitvoeren van de strategieën over te laten nemen door tradingbots. Daartegenover heb je de gevorderde handelaren die onder enorme druk en stress staan. Het constant monitoren van de grafieken, continue analyseren van de grafieken en indicatoren en het blijven staren naar het beeldscherm heeft menig handelaar al een burn-out bezorgd. Het gevolgd hiervan is dat veel gevorderde handelaren vinden dat het gebruik van een tradingbot ze veel stress uit handen neemt omdat de tradingbot wel in staat is 24 uur per dag, 7 dagen per week deze analyses uit te voeren.

Inkomen

Nog steeds hebben we last van de economische crisis wat in 2008 begon. Op een aantal uitzonderingen na is er nog steeds een hoog werkloosheidspercentage en blijven de lonen achter op de prijsindex. Dit is ook één van de redenen voor mensen om andere manieren te vinden een extra bron van inkomsten te verkrijgen, vooral online. Tradingbots hebben dit gat behoorlijk opgevuld omdat ze uiteindelijk een redelijk betrouwbare, werkbare manier zijn met een relatief hoge opbrengst.

Tradingbots met een gebruikersaantal van duizenden wereldwijd worden steeds meer een gegeven.
In de nabije toekomst zullen we tradingbots net zo eenvoudig gebruiken en zien als standaard, net als de smartphone die ons leven beheerst en straks de autonoom rijdende auto. De toekomst is er al voor het grijpen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.