Hashtag day

Hashtag bestaat vandaag 11 jaar #HashtagDay

Het is iets van deze tijd maar toch ook al 11 jaar oud. Het is vandaag de verjaardag van de hashtag, een dag om hem te gebruiken en terug te kijken op de geschiedenis van dit fenomeen.

Hashtag

Twitter is de plek waar de hashtag is geboren en daarom hebben ze deze dag uitgeroepen tot internationale #hashtagday. Door de hashtag kunnen mensen van over heel de wereld met elkaar praten en infortmatie uitwisselen.

Hashtag banner

Wereldwijd worden er dagelijks gemiddeld 125 miljoen hashtags gedeeld op Twitter waarmee infomatie gebundeld wordt om anderen helpen te zien wat er gaande is in de wereld en waar er op dit moment over wordt gesproken. Soms worden hashtags symbolen van verbroedering, dat zagen we aan #staystrongappie waarbij alle voetbalfans zich achter elkaar schaarden en de zieke Appie Nouri steunden.

Lees ook: Zo ontstond de hashtag

Hashtags benaderen ook serieuze politieke gebeurtenissen op een humoristische manier. Eind vorig jaar loog oud-minister Halbe Zijlstra over zijn ontmoeting met de Russische president Putin. Dit vormde de aanleiding voor de hashtag #halbewaserbij. Twitter ging creatief los en photoshopte Halbe Zijlstra in foto’s van historische gebeurtenissen. Ook de Amerikaanse president Trump zorgt voor hilariteit op Twitter. Zo ging #confefe viraal nadat hij een schrijffout gemaakt had in een tweet.

Hashtags zijn dynamisch en veranderen continu. Op dit moment is #ikvaccineer trending op Twitter. Met deze hashtag proberen onder andere artsen mensen te overtuigen dat het vaccineren van kinderen een noodzaak is. Voor de mensen die nog niet weten wie er nu precies startte met de hashtag 11 jaar geleden: Chris Messina (@Chrismessina)tweette de eerste hashtag #barcamp. Dit was de eerste keer dat een hashtag werd gebruikt op Twitter.

Dit zijn de meest gebruikte hashtags in Nederland

Een aantal top hashtags die Nederlanders het meest hebben gedeeld in het afgelopen jaar zijn:

#vacature
#bitcoin
#f1
#voetbal
#brugopen
#ajax
#politie
#trump
#feyenoord
#VVD

Vier #HashtagDay mee en deel je favoriete hashtag, probeer het eens met #ikleesNozie.

Photo by Jon Tyson on Unsplash

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.