Game of Thrones gehacked

HBO gehacked, Games of Thrones materiaal gelekt.

Het is de nieuwe werkelijkheid, de sloten op je deuren doen er niet zoveel meer toe. Het gaat er tegenwoordig om dat je je servers en computers goed beveiligd, vraag dat maar aan HBO.

HBO gehacked

Vandaag liet het management van HBO aan het personeel en de media weten dat het bedrijf slachtoffer is van een cybercrime. In het geval van een media organisatie kan dat alleen maar een gevalletje hacken van de data-server zijn. Dat is slecht nieuws voor een bedrijf dat zijn eigen producties heeft en deze wil geheimhouden.

De hackers zouden 1,5 terabyte aan materiaal hebben buitgemaakt bij hun cyberaanval op de servers van HBO. Tot nu toe is er materiaal online gezet van de HBO-series Room 104 en Ballers. De verwachting is dat materiaal van de mega-serie Game of Thrones snel zal volgen.

Room 104

Volgens de BBC hebben de hackers geen beeldmateriaal van Game of Thrones gestolen. Daarintegen zou er een script in de buit zitten van een nieuwe aflevering die binnenkort zal worden uitgezonden.

Eerder gehacked

Eerder was Orange is the New Black  al aan de beurt wanneer het om hacken gaat. Een bende data-dieven hadden het voorzien op alle afleveringen van deze serie. Ze wilden natuurlijk gelden hebben en om te laten zien dat ze serieus waren lekten ze een aantal afleveringen van de serie online. Dit is stilletjes over gegaan, maar of er betaald is weet men niet.

Of het hier om dezelfde groepering gaat en wat de eisen zijn is ook niet bekend. Het zou zomaar kunnen dat het lekken van de twee kleinere series als waarschuwing geld. Games of Thrones is de grote ‘cashcow’ voor HBO en het vroegtijdig online zetten van informatie zou wel een kleine ramp zijn.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.