HBO Hack

HBO hack: Losgeld en telefoonnummers hoofdrolspelers gelekt

Onlangs schreven we al over de hack bij HBO. Daarbij werd 1.5 terabyte aan gegevens buit gemaakt waaronder afleveringen van een aantal series en scripts van Game of Thrones. De hackers hebben de druk opgevoerd door losgeld te vragen.

HBO Hack

De hackers hebben een dikke buit binnengehaald. Een aantal afleveringen van HBO-series zoals Ballers en Room 104 en een aantal scripts. Maar naar wat nu blijkt zit er nog veel meer in dei 1.5 terabytes aan data.

Om de eis van een onbekend bedrag aan losgeld kracht bij te zetten hebben ze 3.4 GB aan data gelekt. In dit pakket zitten een aantal scripts van Game of Thrones, technische documenten en lijst met paswoorden. Het meest beschamende stukje data is wel de lijst met telefoonnummers van hoofdrolspelers Peter Dinklage, Lena Headey, en Emilia Clark. Ook is er een maand aan e-mails van de vice-president Leslie Cohen gelekt.

HBO hoopt natuurlijk dat het in het laatstgenoemde alleen maar om 1 bestand aan emails gaat. Wanneer het hele e-mailsysteem is gehacked zijn de problemen groter. Daar kan Sony over meepraten, in 2014 werd daar ook van alles buit gemaakt en dat heeft het bedrijf geen goed gedaan.

Er zijn dus nu meer slachtoffers dan het bedrijf alleen. Men zal zich nu achter de oren krabben hoe dit op te lossen zonder al teveel reputatieschade te lijden. HBO zit wel in de hoek waar de klappen vallen want onlangs publiceerde Star India al per ongeluk een aflevering van Games of Thrones online.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.