Smart Dog Collar

Het welzijn van je hond monitoren met de Smart Dog Collar

Met 2.2 miljoen honden in Nederland heeft 1 op de 7 huishoudens een viervoeter. Wij houden van onze honden en zien ze vrijwel altijd als een volledig onderdeel van het gezin. Jammer genoeg kan een hond niet praten en zouden we wellicht wel willen weten of hij zich wel echt goed voelt. Start Up Jagger & Lewis heeft daarvoor de Smart Dog Collar ontwikkeld.

Smart Dog Collar

Jagger & Lewis hebben een klein device ontworpen dat je aan de halsband van de hond kan bevestigen. De Smart Dog Collar kan beweging, licht, geluid en temperatuur meten. Daarvoor is het apparaat onder andere uitgerust met een magnetometer, gyroscope, microfoon, accelerator en een Intelchip.

Smart Dog Collar

Al deze techniek staat in verbinding via WiFi met de servers van het bedrijf. Omdat je in de applicatie hebt opgegeven wat voor soort hond de Smart Dog Collar draagt kan men de data matchen met de data die ze ontvangen van de Smart Dog Collar.

Aan de data kunnen de ontwikkelaars zien of een hond eet, drinkt slaapt of beweegt. Ook kunnen ze zien of een hond zich opgejaagd voelt of bang is. Wanneer er afwijkingen zijn dan laat de applicatie dat aan je weten.

Smart Dog Collar

De applicatie

De applicatie die op je smartphone draait geeft je informatie over het welzijn van je hond. Er is een startscherm met een overzicht van alle meldingen. Een tweede scherm geeft de evaluatie van de activiteiten op 6 verschillende vlakken. Deze activiteiten zijn honger, dorst, slaap, stress, activiteit en pijn.

Er is een timeline zodat je kunt zijn op welke momenten je hond iets heeft ondernomen. Daarmee kun je dus ook zien wat je hond doet wanneer jij er niet bent. De belangrijkste functie in de applicatie is dat je een notificatie krijgt wanneer er misschien iets mis is met de hond. Je ontvangt niet alleen een melding maar ook een advies met wat je er eventueel aan kan doen.

Looping et Jaden

Heb je dit wel nodig?

Deze vraag stel je jezelf misschien wel bij een product zoals de Smart Dog Collar. Want op het eerste gezicht heeft het een hoog gadgetgehalte.
Als eerste is het belangrijk om te weten dat hier veel research en kennis achter zit. Technici en dierenartsen dragen bij aan de informatie die je van de applicatie ontvangt, daarnaast is er een grote database met veel informatie.

Je hond heeft geen last van het apparaat en alleen jij als baasje plukt de vruchten van de informatie. We hebben het product natuurlijk niet getest maar een melding wanneer er iets niet goed zou zijn met je viervoeter is geen slecht idee, toch?

Het enige gevaar dat er in deze gadget schuilt is ongerustheid die niet helemaal gerechtvaardigd is. Wanneer de band een signaal geeft dat de hond zich niet lekker voelt, dan is deze melding gebaseerd op basis van ‘Big Data’ maar dan moet je nog steeds als baasje verifieeren of het ook echt zo is. Nodeloze bezoekjes aan de dierenarts zijn immers duur.

Smart Dog Colar kopen

Deze monitor voor je hond kost 99 euro en je kunt hem hier bestellen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.