Humane AI Pin vs Rabbit R1

Humane Ai Pin vs Rabbit R1

De Star Trek communicator maar dan in het echt. Zo kun je de AI Pin en Rabbit R1 omschrijven. Beide apparaten willen gebruikers nog makkelijker bedienen van informatie en communicatie. Beide doen dat op een andere manier.

Humane AI Pin

De Humane AI Pin spreekt het meest tot de verbeelding van de Sci Fi fans. Dit apparaat bevestig je op je kleding en je gebruikt het met je stem, door het aan te raken of met het laser display.

De introductie video van de AI Pin

De Humane AI Pin gebruikt een eigen systeem gebaseerd op AI. De Pin is voorzien van een camera en een touchsensor. Wanneer het apparaat actief knippert er een lampje.

Het unieke aan de AI Pin is de laserprojector. Deze schijnt op je hand en door te bewegen kun je de actie van dat moment controleren.

Humane AI draait op een eigen systeem met zijn eigen integraties. Zo gebruik je voor de muziek de dienst Tidal, dat wordt meegeleverd bij de aankoop.

De Humane AI pin is niet verbonden met je smartphone en is voorzien van een eSim. De camera op het apparaat kan objecten herkennen en er informatie over geven. Ook kan het door dubbeltap foto’s en video’s maken. De prijs van dit apparaat is € 699

Rabbit R1

De Rabbit R1 pakt het op een hele andere manier aan. Het eerste grote verschil is dat het apparaat groter is en niet op de kleding gedragen wordt. Het is een ‘hand-held’ device.

Het tweede grote verschil is dat dit apparaat een beeldscherm heeft. Waar de AI Pin alles doet met gesproken informatie laat de software van Rabbit alles zien op een klein scherm.

Het derde verschil tussen beide apparaten is de manier van werken. Het Rabbit OS is gebaseerd op een taalmodel dat speciaal gemaakt is. Waar Humane AI alles binnen zijn eigen besturingssysteem doet pakt Rabbit het anders aan.

Het Rabbit OS leert van de gebruiker en maakt verbinding met de apps die normaal op de smartphone gebruikt worden. Je connect via de Rabbit Hol, een online Hub, de services en accounts die je gebruikt aan Rabbit OS. Wanneer je dan een ritje nodig hebt naar de stad weet de Rabbit R1 automatisch dat het de Uber-app moet gebruiken.

Ook dit apparaat heeft een camera waarmee het objecten kan herkennen. Van posters van bekende artiesten tot een koelkast vol met eten.

Er wordt bijna niet over gesproken maar ook de Rabbit R1 kan gesprekken voeren. Er zit een simkaart slot in het apparaat en een WiFi verbinding.

Human AI PInRabbit R1
CameraJaJa
BeeldschermNeeJa
SimeSimSim
LuidsprekerJaJa
MicrofoonsJaJa
Standalone?JaJa
Eigen OSJaJa
Werkt met appsJaNee
Maandelijkse kostenNee (wel data)Nee (wel data)
Prijs€ 699€ 199

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.