Deze elektrische scooter zit straks standaard in een Hyundai of Kia

Hyundai heeft onderzocht dat in het zogenaamde ‘last mile’ transport nog veel te winnen is. Daarvoor bedacht het bedrijf deze elektrische scooter.

Hyundai elektrische scooter

Tijdens de CES (technologiebeurs) in 2017 maakte Hyundai al zijn plannen bekend voor elektrische scooters. Een van de plannen heeft nu meer vorm gekregen. Deze elektrische scooter moet standaard in een auto van Hyundai of Kia komen.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=66&v=RUIokCFJ4Rk

Last mile

Met ‘last mile’ bedoelt men het laatste stukje van een reis. Dus wanneer je met je auto parkeert op een grote parkeerplaats aan de rand van het centrum en je uiteindelijke bestemming net iets te ver is om te lopen.

Lees ook: Harley-Davidson komt met zijn eigen elektrische fiets

Hyundai heeft berekend dat deze markt voor ‘last mile’-producten de komende jaren zal groeien tot 450 miljard euro. Wanneer je dat weet zijn de inspanningen van het bedrijf wel te begrijpen.

Het is een trend die we al jaren zien. Steden gaan steeds meer auto’s weren uit het centrum van de stad. Er verschijnen grote parkeerplaatsen aan de rand van het centrum. Daar kunnen de forenzen hun auto parkeren en te voet of met het Openbaar Vervoer verder.

Deze elektrische scooter heeft een erg stijlvol uiterlijk. Hij wordt aan gedreven via de achterwielen en heet verlichting aan de voor- en achterzijde. Het voorwiel is voorzien van vering zodat de reis van je auto naar je bestemming comfortabel is.

De topsnelheid van deze elektrische scooter is 20 km/uur en je kunt er 20 kilometer mee rijden voordat je hem weer moet opladen.

Standaard in de auto

Het speciale van dit product is dat je het kunt opbergen op een standaardplek in je toekomstige Hyundai of Kia. Tijdens het rijden zal de accu van de scooter worden bijgeladen door de auto. Zo heb je altijd een volle accu wanneer je op je bestemming aankomt.

Bron: The Driven

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.