Ikea iPhone 8

Ikea doet een “Steve Jobje” met de iPhone 8 en draadloos laden

Ikea is ontzettend sterk geworden op digital en social media. Je kunt er wel vanuit gaan dat het meubelbedrijf een heel team op de creatie van social media posts heeft zitten. Ze zijn met name sterk op het gebied van de inhakers.

Inhakers

Een goed voorbeeld was toen bekend werd dat de cast van Game of Thrones met Ikea kleedjes om hun nek en schouders liepen. De kledingafdeling wilde geen echte dierenhuiden gebruiken in de serie. Daarom werd de stagiare naar de lokale Ikea gestuurd om daar de nepdierenhuiden te kopen. Deze werden vermaakt tot de capes die de hoofdrolspelers dragen. En niemand had het in de gaten. Ze maakten daar toen deze post van.

iPhone 8

Met de aankondiging van de iPhone 8 en de iPhone X kregen de Zweden weer een mooie mogelijkheid in de schoot geworpen. ‘Nieuw’ in de nieuwe serie iPhones is het draadloos laden van de toestellen. Ikea kon daar gelijk op inspringen omdat het bedrijf een aantal producten heeft die ook voorzien zijn van een draadloos laden functionaliteit.

Deze video klopt helemaal als het gaat om social. Hij is kort (14 seconden) en duidelijk, we zien maar 1 product. Er is een subtiele verwijzing naar Apple en de iPhone 8 door de lamp met laadvoet te laten zien. Als klap op de spreekwoordelijk vuurpijl zien we de tekst:

This charges everything

Een verwijzing naar Steve Jobs ‘This changes everything’ uit 2007. Voor diegene bij wie het kwartje nog niet gevallen was is er de Ikea pay off met ‘Discover our wireless chargers’

Draadloos laden

Het draadloos laden van smartphone bestaat al heel lang. LG, Google en Samsung hebben het al toegepast in diverse modellen. Het is een eenvoudige technologie waarbij er een plaat is die stroom afgeeft en een ontvanger die de stroom opneemt. Deze overdracht kan plaats vinden omdat de afstand tussen zender en ontvanger heel klein is.

Omdat Apple het draadloos laden nu eindelijk wel heeft omarmd is het aannemelijk dat deze techniek nu eindelijk veelgebruikt gaat worden. Er zijn al fastfoodrestaurants waar in de tafel draadloos laden zit ingebouwd. Ook diverse vliegvelden hebben stoelen in de wachtruimte voorzien van draadloos laden.

Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.