In Gold We Trust presenteert de Seks Collectie

Op 30 november was Nozie uitgenodigd voor de presentatie van de nieuwe collectie In Gold We Trust; de sex collection. De collectie, die voornamelijk bestaat uit hoodies en t-shirts, is een reflectie van vandaag de dag. Een tijd waarin mensen vrij zijn met hun seksualiteit en niet bang om dat te laten zien. Dit is terug te zien in het gebruik van de foto’s en teksten die op de kleding gedrukt staan.

High end fashion

In Gold We Trust is een high end fashion merk uit Amsterdam. Ruim vijf jaar geleden brachten de broers Eric en Victor Franzel voor de eerste keer een ‘snelle’ lijn uit. De hoodies en t-shirts waren binnen een week uitverkocht. Vanaf dat moment is er door Franzel Amsterdam iedere keer een nieuwe capsule collecties gemaakt, met iedere keer een ander thema. Deze lijn liep zo goed dat er besloten is om er een eigen merk van te maken onder de vlag van Franzel Amsterdam, In Gold We Trust.

Ik denk dat het ligt in dat de collectie altijd simpel is

De collectie van nu is bedoeld om (meer) voet aan de grond te krijgen in de Verenigde Staten. Met de gedachte ‘sex sells’ heeft Franzel het red light district verbonden aan de collectie. De gemaakte t-shirts en hoodies uit deze collectie hebben ze opgestuurd naar agencies in de VS. Ondertussen zijn grote namen als Chris Brown, Zendaya en Future al gespot in de ontwerpen van In Gold We Trust.

In Nederland gaat het merk als een trein. In gesprek met Jandino Asporaat, eigenaar van Dinmar Fashionstore, vertelt hij dat de collectie soms binnen 3 uur is uitverkocht. Vragend wat het merk zo populair maakt heeft hij daar niet echt een antwoord op. “Ik denk dat het ligt in dat de collectie altijd simpel is. Er zitten geen toeters en bellen aan. Ik heb eigenlijk geen idee waarom het zo goed verkoopt.”

Geheim van het merk

De collecties van In Gold We Trust zijn unisex. Er word geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. Iedereen kan het dragen. Wellicht is dat, gecombineerd met de simpele designs, het geheim van het merk. Ondertussen zien we BN’ers als Timor Steffens, Dave Roelvink, Monica Geuze en Ali B. in de kleding rondlopen.

De collectie ligt vanaf nu in de winkels. In Gold We Trust is o.a. verkrijgbaar bij Dinmar Fashionstores in Amsterdam en Dordrecht. De collectie is wel bedoeld voor mensen die bereid zijn om geld uit te geven aan hun kleding. Vanaf € 69,- kan je de trotse eigenaar zijn van een In Gold We Trust item.

 

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.