Indian Summer

Indian Summer, lekker weer wanneer je het niet verwacht

Wanneer je alle instagram-accounts naloopt dan zul je vandaag een bepaalde term heel veel tegen komen. ‘Indian Summer’ is het woord van de dag, maar wat is een indianen zomer nu eigenlijk?.

Dit is een Indian Summer

Je gaat het heel veel tegen komen, de term ‘Indian Summer’. Iedereen begrijpt dat het iets met het weer te maken heeft en je nu geacht wordt naar buiten te gaan en je te goed te doen aan zonnestralen op een terras. Maar wat is het nu precies en waar komt het vandaan.

Wanneer we de ‘good old’ Wikipedia erop naslaan dan leren we het volgende. Een ‘Indian Summer’ is een periode van warm en droog weer in het najaar die niet gelijk staat aan wat je zou verwachten in dit seizoen. We ervaren bovengemiddelde temperaturen in de periode eind september en half november. Wat wel een voorwaarde is dat deze periode na een tijd van koud en onbestendig weer komt. Check.

Indian Summer
Image http://www.maartenbrante.com/

Waar de term exact vandaan komt kan men zo niet vertellen, er zijn verschillende verhalen. Het vermoeden bestaat dat de term opdook in Noord Amerika waar de indianen leefden en daardoor het fenomeen aan deze bevolkingsgroep werd verbonden.

‘Oude vrouwen’ zomer

Er zijn een aantal landen waar deze periode van uitzonderlijk warm en droog weer een andere naam heeft. In onder andere Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland noemt men deze periode ‘Altweibersommer’ of in goed Nederlands ‘Oude vrouwen zomer’. In Bulgarije krijgt het weer een andere naam en heet het ‘Gipsy Summer’ of ‘Poor man’s summer’. Inderdaad in deze periode op vakantie gaan is een stuk goedkoper dan in de zomervakantie.

Wat doe je met ‘Indian Summer’ ?

Wij gaan je natuurlijk niet vertellen wat je moet doen. Want met Indian Summer kun je ook gewoon een hele dag Netflixen of voetbal kijken. Maar ga je naar buiten dan is een strand of een bos een uitstekende locatie om dit te vieren. De herfstkleuren zijn nog mooier wanneer er een zonnetje op staat en wanneer er weinig wind is is een strandtent prima te doen.

Natuurlijk kun je ook even de hashtag #indiansummer opzoeken op Instagram, dan weet je in ieder geval wat je moet dragen.

Bron

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.