ING TAN-code

ING stopt met de TAN-codes, wat nu?

Banken staan niet altijd bekend om hun vooruitstrevende karakter. Dat heeft onder andere te maken met de veiligheid die ze moeten bieden aan hun klanten. De laatste jaren zien we gelukkig steeds meer goede en handige initiatieven van het bankwezen, vooral ING doet het goed.

TAN-codes

Al heel lang gebruikt de ING de TAN-code om betalingen te bevestigen die je doet in je bankprogramma. De TAN-code voor een betaling ontvang je via een sms op je mobiel telefoon. De code vul je in op de website bij je betaling. Zo weet de bank dat jij diegene bent die het geld laat overschrijven. Naast de sms zijn er ook nog steeds klanten van de ING die de TAN-codes op papier ontvangen.

Mobiel bevestigen ING
Mobiel bevestigen ING

Eerder dit jaar heeft ING al laten weten dat ze van deze TAN-codes af willen. Daarvoor hebben ze het mobiel bevestigen bedacht.Wanneer je een betaling klaarz et in je bankprogramma dan moet je hem door het invoeren van je pincode, vingerafdruk of gezichtsscan bevestigen. Een handige, veilige, snelle en vooral moderne manier.

https://www.youtube.com/watch?v=RgDymTXRLJ4

ING scanner

De ING kan niet zomaar het gebruik van de TAN-codes stopzetten. Niet iedereen die klant is van de bank wil zijn betalingen via de smartphone bevestigen. Het kan zijn dat iemand dat uit principe niet wil of geen smartphone heeft. Voor deze steeds kleiner wordende groep klanten zal ING een scanner op de markt brengen. Met deze scanner scan je een kleurenafbeelding bij je betaling. Deze genereert een code op de scanner welke je weer invoert in het betaalprogramma waarmee de betaling bevestigt is.

Deze ING scanner zal begin 2019 verstrekt worden aan de klanten die nog gebruik maken van de TAN-code. Eerst komen de mensen aan de beurt die nog de papieren TAN-codes gebruiken, daarna de groep die de TAN-codes via sms ontvangt. ING hoopt natuurlijk dat je het mobiel bevestigen gaat gebruiken.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.