InMotion, een elektrische auto opladen in 2 minuten

Het doel van een fabrikant van elektrische auto’s is om de actie radius van deze auto zo lang mogelijk te houden. Ook het opladen moet sneller gaan en daar werkt de Technische Universiteit van Eindhoven aan.

InMotion

InMotion is een studententeam dat van de Technische Universiteit van Eindhoven die heel hard aan een eigen elektrische raceauto aan het bouwen is. InMotion wil het elektrisch opladen opnieuw vormgeven door de ontwikkeling van een technologie met de naam Electric Refueling. Deze technologiemoet het mogelijk maken om een elektrische auto even zo snel op te laden als dat het duurt om een normale brandstof auto vol te tanken.

Het team heeft nu bekend gemaakt dat het een chassis van de Britse race autofabrikant Ginetta zal gaan gebruiken. Dit doen ze om weer een stap dichterbij te komen om in 2023 in 2 minuten te kunnen opladen

Om dat te bewijzen zal het team van InMotion deel nemen aan de beroemde 24 uur van Le Mans in 2023. In deze race zullen ze bewijzen dat hun techniek ook stand houdt onder de meest extreme condities.

Ginetta is bedrijf met veel ervaring en kundig personeel wat betreft hun producten. Daarnaast zijn ze ook bekend met de racesport en hebben ze ervaring met de 24 uur van Le Mans.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.