Superzoom

Instagram DM update, bericht aanpassen, chat achtergrond veranderen

Het versturen van een prive bericht via Instagram is een belangrijke focus geworden van de app. Meta heeft een aantal updates uitgerold betreffende het versturen van berichten via Instagram DM.

Instagram DM aanpassen

Het zal iedereen wel eens overkomen. Je stuurt een bericht en je krijgt spijt over je woordkeuze of de intentie van je bericht. Tot voor kort had je dan dikke vette pech en moest je boeten voor de gevolgen. Gelukkig gaat Instagram je hierbij helpen.

Met de komende update zul je tot 15 minuten na het versturen van een bericht dat kunnen aanpassen. Dit doe je door lang op het bericht te drukken (longpress) en te kiezen voor ‘edit/aanpassen’. De ontvanger van het bericht kan wel zien dat je het bericht na het verzenden aangepast hebt.

Net als bij WhatsApp kun je in Instagram het leesbewijs uitzetten. Bij WhatsApp zijn dat de bekende blauwe vinkje, in je mailbox van WhatsApp staat er een tekst bij het bericht.

Er komen meer functies die gelijk zijn aan WhatsApp. Zo kun je straks antwoorden met stickers en Gif’s op berichten, of een stembericht sturen.

Achtergrond Instagram DM aanpassen

Ook kun je straks de achtergrond van je chats aanpassen. Dit doe je door in de chat bovenaan op de naam te klikken. Daar kun je de achtergrond van je chatbericht aan die persoon aanpassen.

Je kunt daar kiezen uit verschillende kleuren of afbeeldingen. We zien ook afbeeldingen die te maken hebben met recente series zoals Dune II en The Last Airbender. Waarschijnlijk een manier van Instagram om de DM te monetizen .

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.