Focus is het nieuwe kunstje van de Instagram-camera

Instagram heeft een update uitgebracht waarin een update voor de camera is opgenomen. De nieuwe functie heet focus en werkt niet met elke smartphone.

Instagram Focus

De camera in Instagram Stories kon al een flink aantal truukjes. Zo kun je een Boomerang maken, Superzoom en een filmpje met Rewind. Met de update van vandaag komt daar een nieuwe functie bij.

Deze nieuwe functie heet Focus en je kunt hem het beste vergelijken met de ‘Bokeh’-functie op de duurdere smartphones. Focus is alleen bedoeld voor portret-foto’s en zal alleen werken wanneer er een gezicht te zien is door de camera. Deze functie maakt de omgeving rond de persoon of personen wazig en legt de focus op een bepaald punt. Dat punt kun je zelf bepalen door op het scherm te tikken.

Dit werkt helaas niet op elke smartphone want het kost nogal wat rekenvermogen om dit effect te realiseren. Het werkt alleen voor de iPhone SE, 6-serie, 7-serie, 8-serie en de iPhone X. Het werkt ook niet op alle Android-telefoons maar Instagram heeft daar geen lijst van uitgegeven.

Instagram Focus

Alleen voor iOS heeft Instagram de mention-sticker ingevoerd. Wanneer je iemand een mention wil geven kun je dat doen via de tekstfunctie maar nu ook via een sticker. Maak een foto, tik op het sticker-icoon en begin met de naam te typen. Je kunt de sticker overal op de foto plaatsen en ook groter of kleiner maken.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.