Instagram ‘Neeheeee, we werken niet aan een regram-functie’

Net als de edit-knop bij Twitter is de regram-functie van Instagram de meest gevraagde functie. Gebruikers zeuren er al jaren over en zo af en toe duiken de geruchten op dat deze functie dan toch officieel naar de app zal komen.

Instagram says NO

Het is een steeds terugkerend gerucht, Instagram zou werken aan een regram-functie in de applicatie. Regram is een functie waar heel veel gebruikers om vragen. Je kunt deze functie het beste vergelijken met de retweet-functie van Twitter. Daarmee kun je een bericht van iemand anders op je eigen timeline opnieuw delen.

Hoe hard de gebruikers er ook om roepen, nog steeds is deze functie niet in de app geïmplementeerd. Elke paar maanden duiken er weer geruchten op dat Instagram in het geheim aan deze functie werkt, soms zijn er zelfs foto’s van. Ook deze week doken de geruchten weer op via onder andere The Verge en dat nieuws werd vanzelfsprekend snel overgenomen door andere publicaties. Instagram hield zich eerst op de vlakte maar bracht later toch een verklaring uit dat het echt niet werkt aan een dergelijke functie.

Instagram Direct

Waarom niet?

Voor Instagram zullen er een aantal gegronde redenen zijn waarom ze deze functie niet in de app verwerken. De eerste en meest belangrijke is het fenomeen nep-nieuws. Wanneer het opnieuw delen van berichten op je timeline zo makkelijk wordt gemaakt als het drukken op een knop bestaat de kans dat onzinnige berichten viraal gaan. Instagram is onderdeel van Facebook en deze hebben een harde les geleerd tijdens de laatste presidentsverkiezingen.

Een tweede reden zou kunnen zijn dat een regram-functie de essentie van Instagram aantast. Deze essentie is creativiteit en originaliteit. Nu ben ik het met je eens dat deze waarden vaak ver te zoeken zijn, maar een simpele regram-knop zou het te makkelijk maken voor velen om hun timeline vol te spammen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.