Photo by Jefferson Santos on Unsplash

Instagram: ‘dit kun je doen om een hack te voorkomen’

Gisteren schreven we over de mysterieuze hack die een aantal instagram-accounts heeft getroffen. In een blogpost heeft Instagram hier een reactie op gegeven, verder dan een aantal tips komen ze momenteel niet.

Instagram Hack

In het artikel op de blog-pagina van het bedrijf laat men weten dat het de meldingen serieus neemt en onderzoekt. Daar heb je als getroffen gebruiker niks aan maar het is in ieder geval wat. Ook deelt Instagram een aantal tips om een dergelijke hack te voorkomen. Ook dat is voor de getroffen accounts te laat maar kan waarschijnlijk huidige problemen voorkomen.

  • Wanneer je een e-mail ontvangt waarin een wijziging van het e-mailadres wordt aangekondigd en je hebt deze wijziging niet aangevraagd klik dan meteen op de link ‘verander deze wijziging’ in de e-mail en wijzig het wachtwoord.
  • Kies een sterk wachtwoord. Gebruik een combinatie van ten minste zes cijfers, letters en leestekens (zoals! En &). Het moet anders zijn dan andere wachtwoorden die je elders op internet gebruikt.
  • Je kunt ook de stappen op deze pagina gebruiken om uw account te herstellen. Gebruik een nieuw, veilig e-mailadres om uw account te herstellen.
  • Vaak hebben andere apps toegang tot je Instagram-account, controleer deze en trek bij twijfel de rechten in. Schakel twee-staps-authenticatie in voor extra beveiliging. Instagram werkt aan een verbetering van dit systeem

Mocht je nog meer vragen hebben dan wordt je verwezen naar de ondersteuningspagina van Instagram.

Instagram Direct

Het bovenstaande biedt helemaal geen oplossing voor de hack die momenteel zoveel Instagram-accounts treft. Verschillende gebruikers laten weten dat ze juist alle hierboven beschreven maatregelen al hadden genomen. Het is op zijn minst opvallend dat een hacker ook voorbij de twee-staps-authenticatie komt en toegang krijgt tot het account.

Bron: Instagram

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.