Instagram heeft 1 miljard gebruikers en introduceert IGTV

Instagram verandert heel langzaam in een echt sociaal netwerk. Ten eerste heeft het de magische grens van 1 miljard gebruikers bereikt en het heeft IGTV geïntroduceerd.

IGTV

Dit staat voor InstaGram TV en het is een concurrent van YouTube wat betreft de ‘makers’ die daar hun video’s delen. IGTV komt uit als aparte app maar je kunt het ook vanuit de standaard applicatie bekijken.

IGTV
IGTV

Instagram heeft aan een aantal influentials gevraagd om speciaal voor het platform video-content te maken. Deze content wordt verticaal gefilmd en kan tot 60 minuten lang zijn. Zodra je de IGTV app opent begint de content te spelen, net als bij de ‘ouderwetse’ televisie. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën For You, Following, Popular, Continue Watching. Er zijn ook kanalen in IGTV maar dat zijn in feite de accounts van de makers. Iedereen kan zijn eigen kanaal starten en video uploaden naar het kanaal, dat kan vanuit de app of vanaf het web.

IGTV
IGTV

Binnen enkele weken zal de app live gaan voor iOS en Android. Ook heeft Instagram de grens van 1 miljard gebruikers bereikt en gaat het het moederbedrijf achterna wanneer het om de aantallen gaat.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.